KNEPENT TAP PÅ ROMERIKE

Onsdag kveld ble den utsatte 1. runde-kampen mot LSK Kvinner spilt i LSK-Hallen. Som i de to siste oppgjørene i LSK-hallen var det Lyn som scoret først. Strålende Lyn-spill i forkant av målet da Cathinka Friis Tandberg vant ballen høyt i banen og spilte den videre til Laura Gashi. Gashi valgte å snu spillet og nedover høyrekanten fosset Anna Palm. Et vakkert innlegg fra sistnevnte ble styrt inn på hodet (!) av Sofie Tunes, som har blitt mer målfarlig enn noen gang.

Gjennom store deler av omgangen er det veldig høyt tempo fra begge lag. Mot slutten av omgangen presser LSK Kvinner Lyn veldig lavt og det er nesten utrolig at vi går til pause med 1-0 ledelse.

I andreomgang fortsetter kanarifuglene presset og det belønnes med scoring få minutter etter avspark. Emilie Haavi dribler seg nedover venstrekanten og innlegget går akkurat over fingertuppene til Kirvil Odden og finner Sophie Romàn Haug som header inn utligningen.

Det stopper ikke der og de gule vil ha mer. På åtte minutter scorer Nora Eide Lie to mål og sender LSK Kvinner i ledelsen med 3-1. De siste 15 minuttene tar Lyn mer over og presser på for en redusering. Den lar vente på seg helt til sekundet før slutt. Da er det to av innbytterne som fosser fremover. Kristin Haugstad får ballen i bakrom og skjærer innover i sekstenmeteren før hun skyter. Skuddet reddes av Nordstrøm i LSK-målet, men først på returen er Anna Aahjem som scorer sitt første Toppseriemål.

Kampen ender 3-2 til LSK Kvinner. Sesongens to første scoringer er notert og det betyr også at årets første kroner fra målklubben ruller inn. De to målene gir 10 230 kroner fra alle 143 giverne tilsammen. Har du lyst til å være med å støtte Lyn på en morsom måte du også? Les mer om målklubben her.

To debutanter
Maja Nordahl fikk sin debut mot Vålerenga i helgen, men debuterte i dag fra start i verdens vakreste drakt. I det 85. minutt fikk vi nok en debutant, da Josefine Birkelund erstattet Anna Palm. Josefine som fyller 17 år til høsten gjorde et fint innhopp og viste ingen tegn til frykt da hun la en av Toppserien mest rutinerte, Emilie Haavi, i bakken på lovlig vis skulder mot skulder.

Eller vil vi avslutte med å ønske tidligere Lyn-spiller Camilla Linberg god bedring, etter han hun måtte forlate banen med store smerter etter det som kunne se ut som et overtråkk. Vi håper å se henne tilbake på banen snarlig!