Knepent tap mot Rosenborg

Det ble tøff kamp mot et godt Rosenborg-lag, men Lyn-spillerne ga seg ikke uten kamp.

Lørdag var Toppserien tilbake på Kringsjå, da Rosenborg gjestet Oslo vest. 225 tilskuere trosset de små regndråpene på Kringsjå for å få med seg vår første hjemmekamp for året. Fra serieåpningen mot Åsane sist helg var det kun én endring i startelleveren. Den var også tvunget, da Anna Palm måtte stå over kampen på grunn av sykdom. Inn kom Emma Anine Helstad Amundsen, som var tilbake etter en småtrøblete oppkjøring.

Rosenborg viste skumle tendenser fra start og satte ballen i mål allerede i det andre spilleminutt, men til lettelse for hjemmelaget var det vinket for offside. Men det var gjestene som kom best i gang i hovedstaden og presset Lyn godt tilbake og skapte noen gode muligheter. Allikevel forsvarte Lyn-damene seg godt og stod i mot presset og fikk etter hvert kommet seg lengre opp i banen.

Bastionens ankomst ga energiboost
Etter å ha blitt presset bakover i første halvdel av førsteomgang, så kom Bastionen til unnsetning. Rett fra Ekeberg og herrelagets generalprøve mot KFUM fant de plassene sine og satte fyr på Kringsjå. Med sang og bluss ga det merkbart effekt på Lyn-laget.

Jenny Røsholm Olsen hadde en stor mulighet i første omgang. Foto: BillyBonkers

Etter halvtimen spilt kom Jenny Røsholm Olsen til vår aller første ordentlige sjanse. Kristin Holmen kippet gjennom spissen som fra drømmeposisjon banket til, men dessverre uten å klare og holde ballen nede. Den sitter normalt for toppscoreren vår gjennom tidene.

Helt på tampen av omgangen var gjestene farlig frempå igjen, men heller ikke de var effektive nok på siste tredjedel, så da gikk lagene målløst til pause.

Ut i andre omgang fikk vi se et lignende kampbilde fra start, der Rosenborg nok en gang gikk rett i angrep, og kun en god redning av kaptein, Kirvil Odden Sundsfjord, hindret mål. Igjen var det Trønderne som kom best i gang, men i denne omgangen skulle det ikke vare like lenge. Lyn kjempet seg sakte men sikkert inn i kampen igjen og stod i mot stormen fra Rosenborg.

Men da Lyn begynte på en bedre periode, så skulle selvsagt baklengsmålet kommet. Rosenborg fikk først en stor mulighet der Frøya Dorsin ble sendt gjennom i kamp mot Trine Skjelstad Jensen. Hurtige Dorsin fikk noen meter på den høyreiste stopperen, men Trine fikk presset RBK-angriperen ut mot siden og da avslutningen kom stod Odden Sundsfjord klar og reddet til corner. Corneren skulle derimot ende i RBK-scoring, men igjen valgte dommeren å annullere målet. Denne gangen mente dommeren at Sara Hørte var for tøff i duellen med vår Solveig Tomren Slemmen, og blåste frispark utover. Strengt var det etter å ha sett reprisene.

Allikevel skulle Rosenborg få hull på byllen like etter. Gjestene beholdt trykket de hadde etter forrige situasjon og etter mye klabb og babb kunne Beate Marcussen sette inn 1-0 for trønderne etter 66 spilte minutter.

Lyn ga seg derimot ikke og kom med en lengre sluttspurt for å jakte utligning. Med en god blanding av lengre baller inn i felt og godt spill rundt på kantene, så nærmet Lyn seg noe, men der det gjaldt som mest, i skuddøyeblikket, sviktet det dessverre og Rosenborg kunne feire tre poeng.

– En kamp der vi periodevis får kjørt oss litt
En skuffet gjeng takket publikum og Bastionen for kampen og følte nok at poeng var innenfor rekkevidde. Slik ble det dessverre ikke i dag.

Trener Joakim Dragsten var ikke helt fornøyd etter dagens kamp og synes det var vanskelig å få tak på kampen.

– Det er en kamp vi periodevis får kjørt oss litt. Vi slipper til veldig mange innlegg, som også ender i en del cornere i mot, så det er litt vanskelig å få tak på kampen, spesielt i første omgang. I andre omgang hever det seg littegrann, og det målet vi slipper inn til slutt der, kommer vel også i en periode der vi et litt på vei inn i noe. Skaper litt mer og har litt mer ball. Surt at det kom da og at det tok litt knekken på kampen egentlig, sa Dragsten til lyndamer.no etter kampslutt.

Tross en tøff kamp og et kjipt tap så ser han også fremgang i laget.

– Det skapes litt mer i dag og jeg synes overall at vi ser mer solide ut også. Så prestasjonsmessig et steg i riktig retning.

Se hele intervjuet med Joakim nederst i saken.

Kristin Holmen synes laget hevet seg mange hakk i andreomgang etter en periodevis svak førsteomgang.

Kristin Holmen hadde en god kamp og ble kåret til Lyns beste. Foto: Kladd.no / Lars Opstad

– 0-1 mot Rosenborg er forsåvidt et helt OK resultat, men vi skulle ønske vi fikk med oss ett poeng i det minste fra den her. Jeg synes førsteomgangen er litt svak til tider, der vi sliter å ta vare på ballen når vi først vinner den, men i andre omgang løfter vi oss veldig mange hakk. Vi klarer å etablere angrep mer og selv om vi ikke skaper de store sjansene, så blir Rosenborg frustrert. Så klarer vi å stå godt i mot i boks, men slipper inn på målet deres som er utrolig kjedelig. Surt tap, men synes vi kan ta med oss mye bra fra denne kampen, sier Holmen.

Nå venter en ny litt lengre pause fra Toppserien, der vi ikke skal ut i kamp igjen før 13. april, når vi gjester Brann på Stemmemyren. I mellomtiden skal det både restaureres og jobbes videre på treningsfeltet, før det blir en liten påskeferie på gjengen.