Klare for La Manga

Det er en heltent gjeng som gleder seg til å sette seg på flyet i retning Spania søndag. Her er litt om hva som skjer og hva slags forventninger gruppen har.

Foto: Nicholas Noreng / Lyn Damer

Søndag reiser vi nedover til La Manga, på sørøstkysten av Spania, for å få en god treningsuke i varmere strøk. Sammen med flere andre lag fra Toppserien og 1. divisjon samles lagene for en ukes treningsleir på flotte gressmatter og gode forhold.

Fra oss reiser totalt 31 spillere og støtteapparat ned. De langtidsskadde måtte dessverre denne gangen bli hjemme, men vil få god oppfølging fra støtteapparatet som blir igjen på Kringsjå.

– Det blir viktige fokuspunkter under treningsleiren
Allerede søndag ettermiddag vil første trening gjennomføres, der man får rørt på kroppene etter en lengre flytur. Ellers går det stort sett i to økter om dagen, med en fotballøkt på formiddagen og en fysisk økt på ettermiddagen. Lørdag avslutter vi uken med en treningskamp mot Kolbotn klokken 18.00. Den vil vises på TV2 Play, som alle andre kampene der nede. Se hvilke kamper som går her.

 Alle gleder seg til fine forhold og litt varme en uke nå! Vi har måttet endre planer og vært tilpasningsdyktige hele januar, men likevel fått gode økter og bra utbytte både kollektivt og individuelt, sier hovedtrener Joakim Dragsten.

Han sier at uken skal brukes godt og at det blir mye jobb med spillestil og prinsipper.

– Det blir flere viktige fokuspunkter under treningsleiren. Vi skal jobbe mye med spillestil og våre prinsipper, fortsette å løfte standarder på treningskvalitet, gjennomføre gode fysiske økter, ha fokus på mentale verktøy i gruppa og selvsagt jobbe med lagbygging. Det blir en intens og veldig morsom uke!

Som ny i klubben sammen med flere i støtteapparatet og en del spillere, så blir også uken viktig for å samkjøre gruppen.

– En hel uke sammen i denne fasen av oppkjøringen betyr mye for samhold og relasjonsbygging. Jeg er sikker på at en sånn uke gjør oss sterkere og bedre skikket på alle plan inn mot en spennende sesong, avslutter Dragsten.

Anna Palm kan bekrefte at gruppen gleder seg til å komme til litt varmere strøk og til å få en god treningsuke på gode baner.

– Det blir veldig bra å dra til varmen og gode treningsforhold. Treningsleir er vinterens høydepunkt! Jeg gleder meg til å spille fotball og øve videre til seriestart i mars. Samtidig er det fint å bo sammen med alle på laget og bli enda bedre kjent med nye lagvenninner, sier Palm dagen før avreise.

At uken avsluttes med en treningskamp mot nyopprykkede Kolbotn tror Anna blir bra.

– Kolbotn er en god motstander. Det er en stund siden vi har spilt mot de, så det blir fint å kjenne på nivået. Vi har trent godt de siste ukene og treningskampen blir enda en mulighet til å ta nye steg sammen.

– Det er veldig god stemning i gruppa og alle gleder seg til grønt gress, fotball og sol, avslutter spilleren med 130 kamper i Lyn-drakten.

Vi skal oppdatere underveis fra oppholdet. Følg oss gjerne på sosiale medier for daglig oppdateringer. @LynFotballDamer heter vi i alle kanaler.