KLARE FOR ÅRETS SISTE BORTEKAMP

 

Åsane borte bringer frem både gode og nervøse minner. I slutten av november i fjor spilte vi to kvalikkamper mot de oransje bergenserne, da det stod om plassen i Toppserien. Det endte til slutt godt, men reduseringen deres til 2-1 hjemme på Kringsjå sørget for en ekstra nervøs tur til Bergen en sen november-dag.

Nå reiser vi heldigvis til Bergen med langt lavere skuldre, for allerede nå er plass i Toppserien 2023 sikret. For vår del kjemper vi om seier i sluttspillet, mens vi så godt som kan gratulere Åsane med Toppserie-spill i 2023.

Åsane
For søndagens verter har levert nok en god sesong og mye skal gå galt for at de havner på kvalikplassen. Etter deres 1-0 seier borte mot Kolbotn sist, så har de allerede unngått direkte nedrykk. Før den nest siste runden i årets Toppserie sluttspill, så ligger de oransje på 3. plass, ett poeng bak oss i Lyn.

Sluttspillet startet med 5-0 tap hjemme mot Røa, men etter det har de vunnet tre av fire kamper. Den siste av de fire har vært et sterkt poeng mot Arna-Bjørnar. De har virkelig kommet sterkt tilbake etter nedsablingen i første sluttspill-runde og ønsker selvfølgelig å avslutte med stil på hjemmebane.

Vi regner med å møte et heltent Åsane-lag som vil prøve å revansjere fjorårets kvaliktap.

Lyn
Fjorårets to kvalikkamper ble aldri så spennende som resultatet kanskje skulle tilsi. Lyn var skjerpet over to kamper og var aldri i fare for å tape noen av oppgjørene. Det endte med at Cathinka Friis Tandberg og Julie Jorde kunne løpe rundt på Åsane Arena å feire med Lyn-flagg.

Det er ikke første gang vi har feiret borte mot Åsane. På lørdag er det nøyaktig fem år siden vi sikret opprykket borte mot nettopp Åsane. Den gang endte det også med 1-0 seier. I dagens tropp er det fortsatt igjen fire spillere fra den kampen. Emilie Raaum Closs, Mari Hasselknippe, Anna Palm og Jenny Røsholm Olsen. Forskjell fra den gang, er at nå kjemper vi om seier i sluttspillet.

Det har vært en tøff uke for vår yngste som var med å bli slått ut i J19 NM borte Klepp. Det var lite som stemte da Klepp kunne feire 5-0 seier mot våre unge talenter onsdag ettermiddag. De som var med der er garantert sultene på å rette opp semifinale-tapet med en seier i Bergen.

Hvordan se kampen
Søndagens kamp spilles på Åsane Arena i Bergen med kampstart klokken 14.00. Er du i Bergensområdet, så kan billetter kjøpes her.

Befinner du deg i Oslo og ikke skal på opprykksfesten til herrelaget på Bislett stadion, så kan du streame kampen på direktesport.

Vi minner om vår siste kamp for året neste søndag, 30 oktober. Da kommer TIL2020 på besøk og vi inviterer til fotballfest på Grorud. Kjøp billett allerede nå. Alle barn under 16 år kommer inn gratis.

Åsane – Lyn, søndag 23. oktober klokken 14.00 på Åsane Arena.