Keepertalent til Lyn

20-åringen Una Langkås er klar for Lyn fra 2024 og har signert en 3-årskontrakt med klubben.

Vi har gleden av å ønske den talentfulle Una Langkås velkommen til klubben fra og med nyttår. Hun kommer fra ØHIL hvor hun har spilt de siste 4,5 årene. Der har hun vært på utgående kontrakt denne høsten og har nå blitt enig med Lyn om å fortsette karrieren på Oslo vest.

Una er en ung keeper som allerede har fått spilt mye til tross for at hun bare er 20 år. 65 kamper har det blitt for ØHIL i 1. divisjon og NM.

Nå gleder Langkås seg til å ta steget opp og fortsette utviklingen sammen med Lyn.

– Det føles veldig deilig å ha signert for Lyn. Ikke minst føles det riktig her og nå, og det blir spennende. Jeg tror Lyn vil passe meg veldig godt for min videre utvikling. Det virker som en spennende klubb, så jeg gleder meg, sier Langkås til lyndamer.no.

Sisteskansen er født i Bø i Telemark og startet karrieren i Skarphedin. I 2019 gikk hun til ØHIL før hun den høsten vekket oppmerksomheten til den franske storklubben Lyon, der hun fikk være med på et treningsopphold hos klubben i 2020.

De siste to sesongene har hun nærmest spilt alt for 1. divisjonsklubben, som har kjempet om opprykk til Toppserien.

Sportssjef Rohail Awan er svært fornøyd med å ha landet signaturen til Una og har god tro på at Bø-jenta vil utvikle seg videre sammen med Lyn-laget.

– Hun er en veldig spennende keeper, og det har hun bevist i en årrekke. Det er et positivt tilskudd til troppen vår, og vi skal sørge for å hjelpe henne ta ytterligere steg. Vi er strålende fornøyd med å få Una inn i Lyn-familien, sier en godt fornøyd Awan.

Vi ønsker Una velkommen til klubben og gleder oss til å bli bedre kjent med sisteskansen på nyåret.