KAMPREFERAT VÅLERENGA – LYN 0-1 (0-1).

Vålerenga – Lyn 0-1 (0-1).

Lyn feirer etter seier mot VIF

Siste bortekamp før en lang VM pause, og etter noen dårlige resultater mot Trondheims-Ørn og LSK, var det spennende om Lyn-jentene kunne få en opptur mot vår erkerival fra østkanten. Hjemmelaget har også gått på noen smeller i det siste, og det ble vel også uttalt fra den kanten at det var godt de skulle møte Lyn i dag. Fint det.

Kampen starter i forventet spor, Lyn lar Vålerenga ha mye ball, men uten at det skapes all verden. Lyn viser tidlig at de er vasse på kontringer, og Runa har et godt forsøk tidlig i kampen uten å lykkes. Vålerenga får noen frispark i sånn halvfarlig avstand, men kruttet til hjemmelagets Spitze er heldigvis litt halvtørkt lørdag på Infinity arena.

18  minutter ut i kampen kommer kampens vakreste angrep, Camilla Linberg vinner ballen lavt i banen, setter fart og parkerer nevnte Spitze, i stedet for å spille mot venstre som NRKs kommentator sier, så trer hun Runa Lillegård vakkert igjennom til høyre, og Finmarksekspressen er nådeløs i avslutningen, og Lyn er i ledelse. Denne holder seg til pause, kunne blitt to etter corner hvor kaptein Bækkelund er nære, men andre veien gjør også vår Karen en god redning på frispark. 0-1 til pause.

Andre omgang blir som ventet et stormløp mot Lynmålet, Vålerenga hiver mange i angrep, hvor taktikken er å slå baller inn fra kantene. Kaptein Bækkelund og fyrtårnet Skjelstad Jensen rydder unna det meste, mest farlig blir det på et innlegg hvor det skytes i overkant tverrligger og ut. Når det legges til hele 5 minutter, blir det mye neglebiting hos de som heier på de med den vakreste drakten, og desto mer jubel når det til slutt blåses av, og Lyn kan reise hjem fra Oslo øst med tre deilige poeng.

Da er det sommerferie pga VM, vi går inn i pause med like mange poeng som vi avsluttet 2018 sesongen, noe som unektelig er positivt for gjengen fra Kringsjå.

Til slutt, noen seiere smaker bedre enn andre, lørdagens var en av de helt nydelige. Takk til Vålerenga for kampen og lykke til videre i sesongen. Dagens dommertrio hadde også en god dag.