Inauen klar for Lyn

Sveitseren Naina Maria Inauen er klar for klubben og har signert på en 2,5 års kontrakt.

Vi er svært glade for å ha sikret oss signaturen til Naina Maria Inauen. Hun kommer fra TIL 2020, der hun rett før helgen ble enig med TIL 2020 om å avslutte kontrakten.

Midtbanespilleren har vært sentral i TIL 2020 de siste årene og totalt fikk hun 76 kamper for Tromsø-klubben. I 2020-sesongen fikk Naina 10 kamper og 2 mål for St. Gallen i den Sveitsiske toppdivisjonen, Swiss Women's Super League. Før det var hun i Trondheims-Ørn (nåværende Rosenborg).

– Naina er en spiller vi har fulgt med på en god stund. Hun er en midtbanespiller som har evnen til å kontrollere kamper, og vi er sikre på at hun kommer til å tilføye laget masse energi, både offensivt og defensivt, sier sportssjef Rohail Awan til lyndamer.no.

Inauen er født i Davos i Sveits, men flyttet til Grimsbu i Folldal Kommune da hun gikk på barneskolen. Etter noen år i Tromsø går nå turen videre til hovedstaden og Oslo vest de neste årene. Hun fyller 24 år i desember.

Inauen har allerede hatt sin første økt som Lyn-spiller. Foto: Lyn Damer
Inauen har allerede hatt sin første økt som Lyn-spiller. Foto: Lyn Damer

Ting har skjedd veldig raskt og hun landet på Gardermoen i dag og reiste rett til Kringsjå for å signere kontrakt og bli med på sin første Lyn-trening.

Hovedpersonen selv er glad for å bli en del av Lyn.

– Kjempegøy! Jeg gleder meg til å spille god fotball og fortsette utviklingen, sier Inauen og fortsetter.

– Lyn er en klubb som er flinke til å utvikle spillere og hjelpe spillere til å ta det neste steget. Jeg har hørt mye godt om klubben og det gode miljøet, og det ønsker jeg å være med på.

Jeg vil bidra med mye energi og vilje. Dekker mye rom og er en aggressiv boks til boks spiller. Jeg håper jeg kan komme inn å bidra.

— Naina Maria Inauen
I troppen kjenner hun allerede Vilde Asbøll og Sofie Tunes godt fra da de var lagvenninner i TIL 2020.

– Det gjør det mye lettere og komme raskt inn i gruppen. Jeg har spilt med begge to ganske lenge, og spesielt Asbøll som jeg også spilte med i i Ørn, fortsetter 23-åringen.

Det jobbes med å få henne spilleklar til helgens byderby, men blir ikke klar til onsdagens cupkamp.

Vi ønsker Naina hjertelig velkommen til Lyn-familien og gleder oss til bli bedre kjent med henne i tiden fremover.