HJEMMEBANE 2023

 

I 2022 var det mange utfordringer med underlaget på OBOS Arena Kringsjå og flere av kampene våre ble spilt på Grorud. I desember fikk vi en svært gledelig nyhet fra partiet Rødt, da budsjettforlik mellom Rødt og bystyrepartiene, SV og AP, vedtok en egen budsjettpost på kr 8,65 millioner til utbedring av kunstgressbane 1. Vi vet fortsatt ikke når utbedringene starter, men vi håper at banen vil være spilleklar til høstsesongen.

Hjemmebane for første halvdel av sesongen har vi jobbet med siden sesongslutt. Sammen med herrelaget innledet vi tidlig samtaler med Bymiljøetaten om muligheten for å at klubbens to a-lag kunne få spille på Bislett stadion. De første samtalene var positive og vi fikk inntrykk av at det var gode muligheter for å få spilt en god del av våre hjemmekamper der.

På grunn av evalueringen av seriesystemet i Toppserien, som nå NFF har innstilt på endring til å gå bort fra sluttspillet, har terminlistene drøyd frem til nå. Da vi tidlig denne måneden snakket med Bislett Alliansen, så var terminlistene på Bislett stadion nærmest fulle og at det bare var plass til ett fotballag. Vi har hele tiden vært tydelige på at vi ikke ønsker å gå i mellom i leieforholdet mellom Bislett stadion og Lyn 1896 FK. Skuffet måtte vi starte litt på nytt for å finne ny bane.

Kamilla Melgård holdt lekestue til tider på Grorud i fjor høst. Foto: BillyBonkers

Banesituasjonen for toppfotballen i Oslo har blitt diskutert mye offentlig lenge og det er ikke mange godkjente baner for toppfotball i hovedstaden. Ullevaal Stadion, Bislett stadion, KFUM Arena, Nordre Åsen og Grorud Arctic Match har vi alle hatt gode og hyggelige samtaler med, men kamper som kolliderer, anlegg som er fullbooket, etc. har gjort det krevende.

Til slutt var det Grorud og KFUM Arena det stod mellom, der vi til slutt falt på Grorud som vårt fort for våren 2023 etter gode samtaler med NFF. Grorud Arctic Match kjenner vi godt til og for spillere og trenere har stadion blitt som et lite hjem nummer to etter all tid vi brukte der i fjor.

Vi må si tusen takk for Skeid, KFUM og Grorud som alle har gjort det de kan for å legge tilrette for oss og hjelpe oss, men vi håper at vår «hjemmebane-turné» tar slutt til sommeren og at Oslo Kommune gjør alt de kan for at Kringsjå blir klar for spill etter sommerens VM.