Heroisk innsats tross tap i LSK-hallen

Vårsesongen endte med et knepent tap borte mot ligaens beste hjemmelag lørdag, men kampen kunne vippet begge veier i den jevne og tette kampen.

Lørdag tok vi turen ut til LSK-hallen for å møte ligaen beste hjemmelag. Før oppgjøret hadde LSK Kvinner vunnet 7 av 7 hjemmekamper, men laget reiste med selvtillit og tro på å få meg seg et godt resultat.

Med Cornelia Fladberg ute med en liten skade etter Brann-kampen sist, så måtte det gjøres justeringer på laget før møtet med LSK Kvinner. Midtbanespilleren ble erstattet med talentfulle Maia Melgård, som fikk starte sin første a-lagskamp.

Innledningsvis startet som forventet. LSK Kvinner hadde startet fire av sine syv hjemmekamper med et tidlig mål, så at de kom hardt ut fra start var ingen overraskelse. Det handlet om å demme opp for de i starten, for å så få kampen inn i vårt spor. Det klarte vi også, for etter 10-15 minutter med LSK Kvinner-press, så fikk vi etter hvert skapt litt selv også.

Naina Inauen med nok en god kamp i Lyn-drakten. Her fra Brann-kampen forrige runde. Foto: Jon Forberg

Naina Inauen har vært en enorm signering så langt og herjet på midtbanen i alle sine Lyn-kamper så langt. Det skulle 23-åringen også fortsette med i dag. Hun var også den første som testet skuddfoten, men ballen gikk dessverre over mål.

Kampens første gode mulighet kom etter halvspilt omgang. Da ble Miljana Ivanovic spilt gjennom, der hun akkurat kom seg forbi Trine Skjelstad Jensen, som virkelig leverte en god kamp i dag. Fra skrått hold fikk serberen avsluttet, men Kirvil Odden Sundsfjord reddet uten problemer.

Så var det Lyn sin tur noen minutter senere. Igjen var det Inauen som testet skuddfoten og via en LSK Kvinner-spiller overrasker spretten keeperen, som holder på å fomle ballen i eget mål, men avverger så vidt.

En sjansefattig, men spennende omgang, endte målløs. To gode lag, men kanskje en dommertrio som hadde lagt listen litt før høyt for dagen.

Andreomgangen startet som den første ble avsluttet med en bølgende og jevn kamp. To lag som ønsket å ta tre poeng. Den åpnet seg mer og mer, jo lengre ut i omgangen man kom. En lang vårsesong ble merket hos begge lag, der benkene allerede var tynne på grunn av skader.

Begge lagene kom seg inn i noen gode perioder, men det var da Lyn var kommet inn i sin periode det skulle bli mål. Ut av intet ble Thea Kyvåg spilt gjennom alene på sin venstreside. U23-landslagsspilleren gjorde ingen feil og satte ballen helt inne ved lengste stolperot bak Odden Sundsfjord. 1-0 til de gule og sorte etter 78 minutter.

Lyn tok grep med en gang og gjorde noen rokeringer. De siste ti minuttene jaget Lyn utligningen, men dessverre ble aldri den store og gode mulighet skapt og LSK Kvinner kunne feire ny hjemmeseier i LSK-hallen.

Veldig solid og god bortekamp
Det var tydelig et skuffet Lyn-lag som samlet seg i ring på banen etter kampslutt, men her var det også veldig mye positivt å ta med seg. Hvordan laget står opp for hverandre og kjemper inn til siste slutt er det bare å hylle. I tillegg til skaden til Fladberg, så var det også et par spillere som spilte tross sykdom i dag og de gir alt og litt til.

Trener Joakim Dragsten var fornøyd med mye han så i dag og spiller en så bra kamp mot ligaens beste bortelag.

– Jeg synes det er en solid og god bortekamp vi leverer i dag. Fortjener mer enn det vi får med oss, dessverre. Vi blir hardt straffet for den ene kontringen dem får. Rett og slett veldig fornøyd. Spillerne leverer en kjempeinnsats i dag, og virkelig gir det dem har. Vi var enige om å "skvise sitronen" i dag, for det var mange som var slitne og mange som har hatt litt småsykdom og vondt. Det å presse gjennom en så god kamp som vi gjør er all ære, skryter Dragsten.

Dragsten fortsetter å si at laget har tatt store steg siden første seriekamp i år og synes også kampen i dag beviser det, selv om man kan være skuffet over å tape i dag.

– Akkurat nå er folk skuffa, selvfølgelig. Det er ingen som liker å tape kamper. Det er lov å være skuffa nå rett etterpå, også tror jeg når det har sunket litt inn at de merker det dem og at vi har spilt en veldig god kamp. De er flinke til å se prestasjonene bak resultatene. Dette skal vi ta med oss og bygge videre på, og der vi spiller i dag, kontra forrige kamp mot LSK Kvinner, der vi vant 1-0, så synes jeg det her er en mye, mye bedre kamp av oss, så vi får ta med oss det og jobbe på videre, fortsetter Dragsten.

Fra start på topp i dag hadde 15 år gamle Maia Melgård gjort seg fortjent til en plass. Hennes første start på a-lagsnivå. Det syntes hun selv var veldig gøy, selv om hun kjente litt på nervøsiteten før kamp.

– Det var veldig gøy. Det er selvfølgelig veldig annerledes å sarte og det å komme innpå utover i kampen, så det var gøy å få prøve meg fra start. Jeg synes også laget leverer en veldig bra prestasjon i dag, sa Maia etter kampslutt.

– Det var mer press før kampen og jeg var litt stresset, men når jeg først startet å spille så var det greit, fortsatte angrepsspilleren.

Nå tar laget seg en velfortjent ferie, før man er tilbake i slutten av måneden til oppkjøring til høstsesongen. Vi ønsker å si tusen takk til alle som har fulgt med oss denne våren og håper det har gitt mersmak når vi kommer tilbake etter en liten ferie.