HER ER HJEMMEDRAKTEN FOR 2023

 

Det er ikke tilfeldig at vår draktlansering for året skjer akkurat i dag, 3. mars. For 127 år siden ble Ski- og Fotballklubben LYN stiftet på St. Hanshaugen og siden har klubben satt sitt preg i både fotballen og på ski. Senest på onsdag kunne klubben feire at to langrennsløpere fra Lyn Ski gikk inn til gull- og bronsemedalje for Norge. Klubbens herrelag er tilbake i toppfotballen etter fjorårets opprykk og vi leverte ny poengrekord og historisk beste plassering i fjor. 127 and still going strong!

Nå nærmer 2023 sesongen seg raskt og det er derfor på tide å avsløre årets hjemmedrakter og våre draktnummere for året. For øyeblikket befinner laget seg på treningsleir i Marbella hvor det er god stemning og gode treningsøkter. Førstkommende tirsdag spiller vi treningskamp mot Avaldsnes der årets hjemmedrakter vil tas i bruk for første gang.

Hjemmedrakten 2023. Foto: Lyn Damer

2023-drakten
Hummel har i år levert en svært lekker drakt til oss, og selvom den ser ganske lik ut som i fjor, så er det fortsatt mange forskjeller. På fronten er det ikke så mye nytt. Den hvite tradisjonsrike stolpen er selvsagt der, men rødfargen er justert lysere, da fjorårets utgave var for mørk. Hovedpartner OBOS pryder fortsatt brystet, mens RørosBanken kler skuldrene godt. Logoene til Hummel og Lyn går fint til hverandre.

Baksiden av årets hjemmedrakt. Foto: Lyn Damer

På ryggen er de største endringene fra i fjor. Da ble vi nødt til å spille med sorte nummer og navn fordi stolpen på ryggen var alt for smal. Det er rettet opp i og i 2023 er vi glade for at baksiden blir komplett med hvitt på rødt. Coop er med videre øverst på ryggen og passer meget godt inn med resten. Nummer og navn i hvitt ser alene lekkert ut og med den utvalgte fonten får den en ekstra touch.

Nederst på ryggen er selvsagt MOT-logoen med. Et samarbeid vi er svært stolte av å være en del av. MOT jobber for å styrke ungdoms robusthet og livsmestring og det betyr masse for klubben, ansatte og spillere å representere de.

I tillegg er det lagt til en liten detalj øverst på ryggen. «Lyn for alltid, alt for Oslo» er slagordet til Bastionen, klubbens 12. spiller, som både vi og herrelaget er stolte av å ha med oss.

Vi er som sagt veldig fornøyde med årets hjemmedrakt og gleder oss til å bruke den i årets sesong! Håper dere også liker den.

Draktnummer 2023
I fotballen er draktnummer hellig for mange. Som liten drømmer man om å spille i samme nummer som sine forbilder. Når man kommer seg inn på et a-lag så ønsker man gjerne et eget nummer, et nummer som fansen vil kjenne deg igjen med. Ofte er favorittnummeret tatt og man må velge et annet og vente til det blir ledig. Noen bytter aldri, andre betyr det ikke så mye for.

Denne vinteren har det åpnet seg for noen endringer. Cathinka Friis Tandberg har bært draktnummer 9, et av de mest etterlengtede nummerne i fotballen, men i 2023 tar toppscoreren for de to siste sesongene, Anna Nerland Aahjem, over. Spissen skifter derfor fra 16 til 9 denne sesongen. Draktnummer 1 har vært ledig siden Kirvil Odden Sundsfjord ble solgt til Italia i høst og nå bytter Sandra Rød Ask fra 12 til 1. Miriam Vilnes Mjåseth bytter fra 20 til 17, som Mathea Berg-Solemdal hadde i fjor, mens Selma Olderheim har valgt seg nummer 15.

Slik ser draktnummerne ut denne sesongen:
1. Sandra Rød Ask
3. Maria Fink
5. Kristine Gulbrandsen
6. Julie Aune Jorde
7. Emilie Raaum Closs
8. Anna Palm
9. Anna Nerland Aahjem
10. Monica Nedgård Isaksen
11. Kamilla Melgård
13. Jenny Røsholm Olsen
14. Cornelia Fladberg
15. Selma Olderheim
17. Miriam Vilnes Mjåseth
18. Selma Hernes
19. Josefine Birkelund
21. Una Søyland
22. Ida Habbestad
23. Kristin Holmen
24. Iselin Sandnes Olsen
26. Emma Helstad Amundsen
27. Tuva Henriksen
28. Anna Lervik
30. Jenny Gjerde Sætre

Gratulerer med dagen!