– HADDE FORTJENT MER

Rosenborg kom til Kringsjå som store favoritter før kampen, men var nok svært lettet da dommeren blåste av kampen på 1-2 til trønderne. For selvom bortelaget startet best og scoret først, var det Lyn som skapte mest denne lørdagen.

Før denne kampen stod gjestene med 30 kamper uten tap, full pott på de første syv kampene i årets sesong, samt kun to innslupne så langt. Det var altså en stor oppgave som ventet for Tom Stenvoll og Lyn.

Det skulle kun ta seks minutter før trønderne skulle score. På et hjørnespark får Rosenborgs Ina Vårhus hodet på ballen, før den går innom Emilie Bragstad og inn i mål. Nok en tungt start for hjemmelaget.

Etter det første kvarteret kom Lyn mer med og fikk spilt seg oftere ut enn i starten. Cathinka Friis Tandberg var nære ved et par anledninger når hun fikk tid og rom til å stille inn siktet. Nærmest var 17-åringen da keeper måtte ut i full strekk for å slå til corner. Det skulle derimot ikke bli flere mål før pause og dagens gjester ledet 0-1.

I andreomgang tok Lyn over spillet og ga Rosenborg mye å tenke på bakover. Men som i førsteomgang var det gjestene som skulle score først. Inne i Lyn beste periode var det Emilie Lein og trønderne som skulle øke ledelsen. Rosenborg kombinerte fint nedover langs sin venstrekant og får slått ballen inn foran mål hvor Lein venter og scorer sitt første Toppseriemål. 0-2 mot spillets gang.

Deretter er det bare Lyn det skal handle om resten av kampen. For Tom Stenvoll gjør noen justeringer, blant annet ved å sette innpå Kristin Haugstad. Både nevnte Haugstad, Julie Jorde og Tandberg skaper farligheter gang på gang, men målet vil ikke komme. Men det skulle virkelig bli fart da 15 år gamle Kamilla Melgård og Anna Aahjem ble satt innpå.

Melgård ble en stor trussel langs sin høyreside og Rosenborg sin venstreback må ha følt seg svimmel etter å ha blitt lurt flere ganger. Men det var først når Aahjem kom inn at det skulle bli uttelling for Lyn. Lyn festet et godt grep foran RBK sitt mål etter en corner, og når Jorde slår ballen inn igjen, stusses den fra en Rosenborg-spiller helt bak i feltet. Der lurer Åheim-jenta Aahjem som header ballen i en elegant bue over Rosenborgs sisteskanse. Scoring på første touch etter innhoppet og redusering i det 84. minutt.

Det ga ekstra spenning de siste minuttene, og på tampen var Haugstad svært nære å sette inn utlikningen. Fra 11-12 meter får hun ikke presset ballen langt nok ned og treffer tverrliggeren. En utrolig spennende avslutning på kampen.

Dessverre får man ikke poeng etter innsats og sjanser, men det var en svært oppløftende kamp for Lyn som var nære av å overraske serielederne.

På årets TV-kamper belønner Norsk Tipping banens beste med en sjekk på 10.000 kroner som kan gis videre til en valgfri breddeklubb. NTB kåret i går Cathinka Friis Tandberg til banens beste og valgte å gi barndomsklubben Heming sjekken. Vi tok en prat med Cathinka og Tom etter gårsdagens kamp. Intervjuene ser du under.

Neste og siste kamp før ferien er borte mot Arna-Bjørnar i Bergen førstkommende lørdag. Den viser vi selvfølgelig på klubbhuset.