Gratulerer med dagen!

I dag fyller Lyn 125 år. Dette er logoen fra 100 årsjubileumet tilbake i 1996.

Sist oppdatert: 03. mar 2021 Skrevet av: Thomas Nordeng

 

På denne dag for 125 år siden ble Lyn stiftet på St. Hanshaugen. Det var starten på noe stort. For når vi ser tilbake på den lange, tradisjonsrike historien vår, er det veldig mye å være stolte av. I både fotball og ski har klubben vært i Norges- og verdenstoppen, noe pokalene på klubbhuset beviser.

På 125 år har det blitt skapt mange Lyn-helter, deriblant veldig kjente navn som Ivar Formo, Andreas Morisbak og Ola Dybwad-Olsen. Noen har også gjort seg fortjent til å bli æresmedlem i klubben, som de tre nevnte herrene. Men det aller mest kjente æresmedlemmet er Kong Olav V. Kongen (daværende kronprins) meldte seg inn i Lyn i 1918 og var den første til å ta avspark på Ullevaal Stadion, da Lyn sin gamle storstue ble  åpnet i 1926.

På fotballsiden er det herrelaget som har lengst historie med to seriemesterskap og åtte ganger Norgesmestere. I tillegg minnes vi alltid på kampene mot Barcelona i kvartfinalen i cupvinnercupen i 1969.

LYN sitt jubileumsnummer er i salg nå. Kjøp via VIPPS

LYN 125 jubileumsmagasin
SFK LYN starter i dag salget av jubileumsnummeret LYN125. Magasinet er laget av av Erik Sjetnan og Henning Herberth Herding. Magasinet kjøper du enkelt via VIPPS som deretter blir levert hjem til deg i løpet av få dager (gjelder kun i Oslo-regionen).

Slik kjøper du LYN125:
Åpne VIPPS og velg send. Skriv deretter inn #656629 og velg LYN 125 Jubileumsnummer.
I meldingsfeltet er det viktig at du skriver inn adressen din.

LYN125 koster 150 kroner inkludert frakt.

Har du spørsmål eller ønsker å kjøpe magasinet, men bor utenfor Oslo, send en mail til Erik Sjetnan, sjetnanerik@gmail.com.

Damefotballen i Lyn
Fra 1896 til 1975 var Lyn en gutteklubb. For det tok faktisk 79 år før kvinner kunne melde seg inn i klubben. Men ikke før i starten av årtusenskifte ble det startet opp jentelag i Lyn, i samarbeid med Koll. Så sent som i 2009 ble dagens damelag til og har på rekordtid tatt turen opp til øverste nivå på kvinnesiden.

29. oktober 2017 rykket Lyn opp til Toppserien etter 1-0 seieren borte mot Åsane i Bergen. Siden har Lyn-damene holdt seg i Toppserien og i fjor endte laget på en 6. plass.

Fremtiden til Lyn ser lys ut! Vi gleder oss til fortsettelsen.

Gratulerer med dagen til alle i og rundt vår kjære og vakre klubb!
Lyn for alltid – alt for Lyn!
Heia Lyn!

For et mer dypdykk i Lyn sin 125 års lange historie, kan du ta en titt på jubileumsboken som ble gitt ut i 1996, i forbindelse med 100 årsjubileumet. Hele boken finner du online på nasjonalbibloteket.no.