God sommer

En spennende, utfordrende og lærerik vårsesong er over og en velfortjent sommerferie nytes i disse dager. Nå hviles det godt før en morsom og spennende høstsesong står for tur i både serie og cup.

Spillere, trenere og ansatte er allerede godt i gang med ferien. Den utnyttes på mange ulike måter, både utenlands og hjemme i Norge. Noen uker borte fra fotballen er godt og når alle vender tilbake i slutten av måneden er vi alle sultne på mer.

Vårsesongen har vært en berg-og-dalbane, der vi har vært gjennom store gleder og store skuffelser, men samtidig har det vært en stor læringskurve hvor vi har vokst veldig i løpet av våren. Den første halvdelen av sesongen oppsummeres egentlig godt med enorm lagmoral og stor utvikling. Hver uke har det blitt tatt store steg og det gleder vi oss til å fortsette med denne høsten.

Kanskje hadde vi vår tøffeste serieåpning siden vår første sesong i Toppserien i 2018 denne våren, der de antatte topplagene ventet en etter en. De antatt fire beste lagene, med de største budsjettene, møtte vi i fire av de fem første kampene. Det lugget litt resultatmessig i starten og vi stod med fem poeng etter de syv første kampene.

PA__8527 (1).JPG
Seier i byderbyet ble feiret sammen med Bastionen og Lyn-fansen. Foto: Petter Alexandersen

I juni snudde det og vi var det plutselig store formlaget. I løpet av hele seks kamper den måneden vant vi fire, spilte èn uavgjort og tapte den aller siste. Fremgangen har vært stor og lagmoralen enda større. Juni inneholdt flere godbiter, men den deiligste av dem alle kommer vi ikke unna. 2-0 hjemme mot Vålerenga smakte virkelig godt, og det med Bastionen i ryggen. En av flere sterke lagprestasjoner. En prestasjon og en innsats vi ønsker å se mer av til høsten.

I Norgesmesterskapet har vi igjen tatt oss videre til kvartfinalen, etter seire mot KFUM og Bodø/Glimt. I kvartfinalen møter vi Røa allerede i midten av august hjemme på Kringsjå. Kan vi gå hele veien til Ullevaal Stadion i år? Tiden får vise. Kvartfinalen spilles på Kringsjå onsdag 21. august klokken 17.00.

Solveig Slemmen har vært en spennende nykommer. Foto: Petter Alexandersen
Solveig Slemmen har vært en spennende nykommer. Foto: Petter Alexandersen

Utviklingsklubben
Det har til tider vært en utfordrende periode med mye skader. Både Henny Thorhallsson og Mathea Berget røk korsbåndet tidlig i våres og mister resten av sesongen. I tillegg har det vært flere større og mindre skader som har holdt spillere utilgjengelige i lengre perioder. Emilie Raaum Closs, Jenny Røsholm Olsen, Selma Hernes, Joshualyn Reeves, mfl. har alle mistet større deler av vårsesongen.

Nå er flere på vei tilbake, inkludert Josefine Birkelund og Maria Fink, som har vært i opptrening fra fjorårets korsbåndskader. Det gledes å få flere tilbake på feltet.

Men vi har også hatt den store gleden av å blitt kjent med nye spennende spillere. Luisa Luna Galteland har virkelig tatt for seg og spilt seg til en fast plass på laget. 17-åringen rakk så vidt å debutere, før hun ble matchvinner i sin 2. kamp, hjemme mot Arna-Bjørnar. En annen som har utmerket seg er Maia Melgård, som rakk å debutere i Toppserien like før hun fylte 15 år, og jammen scoret hun ikke like etter fylte 15 også, som gjorde henne til tidenes yngste målscorer i Toppserien. I siste kamp før ferien, borte mot LSK Kvinner, spilte hun sin første kamp fra start.

Solveig Tomren Slemmen er en annen 17-åring som har gjort sine saker bra. Hun kom fra Molde i vinter og har gått uredd inn i Toppserien og elsker å utfordre motstandernes backer, gang på gang. Sammen med mange andre, har hun vokst veldig i løpet av vårsesongen.

I tillegg til disse har flere rekruttspillere fått vært med i kamptropper denne våren; Karoline Krok-Eikefjord (05), Lea Marie Valan (06), Agnes Castberg Stølan (09) og Iselin Brualøkken (07). Krok-Eikefjord kom inn til sin a-lagsdebut mot Bodø/Glimt i NM, og ble også byttet inn til sin første kamp i Toppserien mot LSK Kvinner i siste kamp før ferien.

Det jobbes godt i klubben og det enorme arbeide med unge spillere fortsetter minst like bra som tidligere.

1DX_1120.jpg
2009-laget før avreise til Gothia Cup. Foto: Nicholas Noreng / Lyn Damer

Yngres
De som har hospitert med a-laget har også gjort seg fortjent til det. Blant annet gjennom rekruttlaget som har levert svært godt denne våren. Etter halvspilt sesong i 2. divisjon avd. 1, befinner vi oss på en solid 3. plass, med 16 poeng på 8 kamper.

Det unge rekruttlaget har levert gode og jevne prestasjoner våren gjennom, og mot både Klepp og Bryne hjemme ble det to sterke 3-2-seire. Det er også mot Klepp høstsesongen starter 11. august, når vi tar turen til Jæren. Men før det blir det et lite treningsopphold i Leverkusen, der vi møter J19-laget til Bayer Leverkusen i treningskamp.

I Norgesmesterskapet er Lyn den eneste klubben som fortsatt har alle lag med videre (senior, J19 og J16. J19 møter Stabæk i kvartfinalen, mens J16-laget møter Storm. Begge kampene går i august.

I J17 Regional leveres det godt og med én kamp mindre spilt, befinner laget seg på 4. plass, seks poeng bak 1. plassen. Også i J15 Regional gjør de unge det veldig bra med en 3. plass.

Vi gleder oss til fortsettelsen når høstsesongen går i gang om få uker. Den håper vi du vil være med på!

Til vi er tilbake ønsker vi alle en riktig god sommer.

Annonse fra Toppserien: