GOD REKRUTTSEIER I MO I RANA

 

Rekruttlaget er også godt i gang med sin sesong i 2. divisjon og har spilt fire kamper. Dette er første sesongen med spisset 2. divisjon der man har gått ned til kun to avdelinger. Det betyr flere lange borteturer denne sesongen, der første langtur var nå i helgen, da vi spilte mot Bossmo/Ytteren i Mo i Rana.

Her er et lite referat fra trenerteamet:

«Vi startet kampen litt sakte, da vi slet med å tilpasse oss forholdene. En veldig tørr bane og en klissete ball bidro ikke til et spillbilde som vi ønsket, der vi kan dominere ballbesittelsen og bruke ballen til å skape ubalanse. På grunn av dette ga vi bort ballen litt for mye i vår defensive tredjedel og ga bort noen halvsjanser. Likevel ble aldri Jenny Gjerde Sætre virkelig utfordret.

Etter hvert som omgangen gikk, vokste vi inn i kampen og skapte noen gode sjanser selv. Karoline Krok Eikefjord sitt godt plasserte frispark traff stolpen og Andrea Davidsen skjøt over fra kort hold. I pausen snakket vi om å spille kortere i bearbeidingsfasen for å motvirke press. Etter disse kortere pasningene skulle vi sette opp bedre muligheter til å spille i bakrom. Vi visste at vår kvalitet på siste tredjedel ville skape problemer for hjemmelaget. Dette ble mer tydelig etter hvert som kampen gikk.

Etter 75 minutter ble Maria Schjølberg sendt igjennom med en pasning i bakrom på høyrekanten. Hennes fart gjorde at hun fikk berørt ballen først, men hun ble umiddelbart tatt ned av en motstander, og dommeren tildelte oss et straffespark. Endelig en stor sjanse til å ta ledelsen! Men Bossmo/Ytteren-målvakten reddet godt, og vi begynte å tro at dette kanskje ikke var vår dag.

Det var frem til det 87. minuttet, da Maria igjen fant rom på høyrekanten. Denne gangen var hun i stand til å legge inn til Karoline, som hevnet sin straffebom med en flott volley forbi målvakten. Vi spilte på en veldig moden måte i de siste minuttene og klarte å holde ut over fire minutter med overtids-spilletid. Jenny ble aldri utfordret og holdt nullen. En fin prestasjon og fortjent seier på vår første lange bortetur.»

Etter fire spilte kamper ligger rekruttlaget på en 6. plass med syv poeng. Neste kamp er førstkommende mandag kl. 18.30 her hjemme på Kringsjå.

Se det flotte målet til Krok Eikefjord her: