Full pott for rekruttjentene

Det har vært en god sesongstart for rekruttlaget.

Søndag var det klart for årets første hjemmekamp for Lyn Damer Rekrutt, når Bryne kom på besøk til Oslo. Rødtrøyene fra Jæren sesongåpnet med en overbevisende 4-0 seier mot Nanset i første runde, og man forventet en jevn og tøff kamp i duskregnet på Kringsjå.

Det var hjemmelaget som åpnet kampen best, og styrte banespillet fra start i første omgang. Til tross for mye ballinnhav så slet man innledningsvis med å skape de store sjansene, men minutt for minutt begynte man hyppigere å komme til farligere situasjoner foran Bryne-målet. Tilslutt måtte 1-0 komme, og for et angrep det var! Etter en del trekk i laget spilte Lea Valan ut til Cornelia Grubben Graff, som hælflikket ballen videre til Mia Fedøy som kom på en strålende overlap. Fedøy satte fart langs linjen, før hun presist slo ballen inn foran mål der Maia Melgård kontrollert satte inn sitt tredje mål for sesongen. Bare minutter senere ble ledelsen doblet, da Sofie Tunes fant Mathea Berget på kanten av sekstenmeteren og hærføreren dro seg inn i feltet overrumplet keeper med et lurt skudd i lengste hjørnet. Flere scoringer ble det ikke før pause, og lagene gikk i garderoben med 2-0 til Lyn.

Etter pause fikk de tilreisende Bryne-supporterne se en helt annen utgave av laget sitt. En taktisk endring i pausen der Bryne hadde endret presspillet sitt til å presse i liketall, gjorde at de unge Lyn-jentene i mye større grad slet med å frispille seg ut bakfra og ble bombardert med skudd de første minuttene etter pause. Det ga tilslutt enorm uttelling for gjestene, og etter et drømmetreff fra 30m og et smart cornertrekk så var plutselig forspranget utlignet etter bare syv minutter av andre omgang. Etter de to raske scoringene roet trykket fra Bryne seg noe, og kampen ble i større grad en jevn affære som bølget fram og tilbake med farligheter begge veier. Begge lag foretok seg etterhvert en del bytter, men det virket som om Kleppes jenter hadde mest å by på fremover, og i det 89.min satt vinnermålet. Luisa Luna Galteland brøt en tversoverpasning fra en Bryne-spiller, tok ballen lekkert ned på brystet før hun sendte en presis gjennombruddspasning i bakrom til Karoline Krok-Eikefjord. Alene med keeper gjorde Karo ingen feil, og etter fem heroiske overtidsminutter med noen fantastiske involveringer fra keeper Maria Kroken, kunne Lyn-jentene juble for årets andre seier. Full pott etter to kamper er sjeldent kost for rekruttlaget, og vi må faktisk helt tilbake til 2016 da 2.div fortsatt var en regional serie, for å finne sist gang man sto med seks poeng etter to serierunder.

Neste kamp blir en kortreist bortetur til Stabæk, i det som blir en skikkelig duellkraft mellom de to klubbene! Lørdag møtes nemlig A-lagene til dyst i Toppserien på Kringsjå klokken 14:00, mens dagen derpå er det rekruttlagene sin tur på Nadderud i 2.divisjon.