FORTSATT BEST I VEST

Med sommerlig vær og temperatur over 20 grader lå det godt til rette for en fantastisk dag på OBOS Arena Kringsjå.
Mens Bastionen og dagens 287 tilskuere koste seg i sommervarmen på tribunen, hadde Thor-Rune Haugen funnet veien til speakerbua på motsatt side og styrte «speaker-showet» som bare han kan. Allerede ved opplesingen av lagene var det soleklart at vi vant «rundens speaker». Det var godt å ha deg på Lyn-kamp igjen, Haugen!

På banen ville ikke Lyn-jentene være noe dårligere. Etter ti jevne minutter i innledningen, tok Lyn mer og mer over. De helt store sjansene uteble, men med trykket vant hjemmelaget mange hjørnespark. Det var også det som skulle til for å få dagens første mål. Etter 26 minutter slo Julie Jorde en god corner på bakre stolpe. Der ventet Iselin Sandnes Olsen, som i en duell får strukket foten nok frem til å tuppe ballen over mållinjen. 1-0 og Lyn-damene var i gang.

Like etter scorer Lyn igjen ved Kristin Holmen, men i forkant ble Anna Nerland Aahjem holdt godt. Dommeren er litt for hissig på fløyten og blåser frispark rett før Holmen scorer og Lyn må ta frisparket i stedet. Det følgende frisparket er helle ikke dårlig, men Selma Hernes får den akkurat ikke langt nok ned, så den går over mål.

Men Lyn lot seg ikke stoppe av deg, for de skulle ha flere. Emilie Raaum Closs sender en flott ball i bakrom til Aahjem, som tar med seg ballen helt ned til dørlinjen. Der spiller hun den 90 grader tilbake inn i feltet hvor Kamilla Melgård fosser i frem fra sin kantposisjon. På åpent mål har 16-åringen full kontroll og øker ledelsen til 2-0.

2-0 går også lagene til pause, tross noen gode Lyn-forsøk på tampen av omgangen. I pausen benyttet publikum sjansen til å skaffe seg forfriskninger i kiosken og smake på Lyn-burgeren. Har du ikke smakt på den, så bør du gjøre det neste hjemmekamp.

Bastionen var på plass og lagde en god ramme rundt 13 runde i Toppserien. Foto: Lyn Damer

I andreomgang jevner kampen seg mer ut og Lyn lykkes ikke i alt de prøver på. Allikevel er det hjemmelaget som nok en gang får ballen i nettmaskene. Denne gangen var det Melgård som var tilrettelegger, mens Aahjem skulle score. 3-0 etter 54 minutter og de fleste tror det er over.

Det vil ikke Røa ha noe av og går nærmest rett i angrep. Tuva Espås får god tid og setter ballen enkelt nede til høyre for Kirvil Odden Sundsfjord. Det var allikevel aldri noen grunn til bekymring for trener Tom Stenvoll. Lyn var nærmere 4-1 enn enda en redusering og Lyn kunne juble for sin tredje strake seier i Toppserien.

Sammen med Bastionen feiret man seieren, som tar Lyn opp på 21 poeng. Det er like mange poeng som rekorden for antall poeng i Toppserien Lyn tok i 2020-sesongen. Det er altså gode muligheter for å sette ny rekord i løpet av de neste ukene og månedene.

På overtid i dag fikk vi en ny debutant. Mathea Berg-Solemdal fyller 16 (!) år førstkommende onsdag, men fikk være med på sluttminuttene i dag. Vi gratulerer Mathea masse med debuten!

Vi ønsker å si tusen takk til alle som kom og håper å se dere alle tilbake neste søndag når Stabæk kommer til OBOS Arena Kringsjå. Kampstart er 15.00 neste søndag.