FØRSTE HJEMMEKAMP OMBERAMMES

 

Søndag 27. mars spiller vi årets første hjemmekamp som er TV-sendt byderby mot Vålerenga. Kampen har i dag blitt omberammet til Grorud Artic Match i Groruddalen. Kampens tidspunkt er det samme med kampstart klokken 16.00.

Flyttes grunnet ujevnheter på banen
For en tid tilbake ble baneforholdene på Kringsjå ytterligere forverret med ujevnheter på banen. Etter en god dialog med Norges Fotballforbund fikk vi en rapport fra de 24. februar som også krevde en felt-test. Felt-testen ble bestilt inn av Bymiljøetaten som eier banen og testen ble utført fredag i forrige uke. Vi venter fortsatt på svar på testen, men signalene vi fikk viser at det er stor fare for at OBOS Arena Kringsjå blir stengt for Toppseriespill.

«Det har gjennom de siste ukene blitt klart for oss at Obos Arena Kringsjå har problemer med skjøter og humpete dekke. Vi fikk etter vårt ønske, NFF på befaring, i slutten av februar. Denne befaringen gjorde det tydelig at banen ikke er spillbar, men det holder ikke med en rapport fra NFF for å flytte Toppseriekamper. Banen må faktisk være underkjent i FIFA-test eller dommeren må underkjenne på kampdag for at kampen ikke skal spilles på klubbens hovedarena. Siden det juridisk er Bymiljøetaten som eier arenaen er de nødt til å bestille og avtale felt-test.» sier daglig leder i Lyn Fotball, Carl Gustav Borander.

Siden vi fikk rapporten har vi jobbet med å se på reserveløsninger i Oslo-området, men for at kampen fortsatt skulle gå på NRK, så måtte anlegget huke av for flere krav. Vi er derfor svært glade for Grorud IL har sagt ja til å leie ut banen sin til oss. Herrelaget til Grorud spiller i OBOS-ligaen og stadion har de kravene som skal til for at vi kan spille der samtidig som at kampen fortsatt vil bli vist på NRK.

– Naturligvis skuffet og lei oss
«Det er nok mange som spør seg hvordan Lyn har havnet i denne situasjonen igjen. Det enkle svaret er at vi har ingen makt over dekket, da dette er Bymiljøetaten sitt ansvar og at de igjen har en vinterdriftsavtale med SFK Lyn,» fortsetter Borander.

«Banen har etter siste rehabilitering aldri blitt bra igjen og det har stadig vært folk fra både leverandør og Bymiljøetaten på Kringsjå for å lime skjøter og annet arbeid for å rette opp feil. Siden vi ikke eier banen selv og heller ikke har hatt noe ansvar for byggingen av banen så er vi kun prisgitt det Bymiljøetaten foretar seg eller ikke foretar seg.»

«Vi er naturligvis like skuffet og lei oss for dette som alle andre, men er trygge på at vi skal kunne spille god fotball og levere et godt produkt på Grorud Arctic Match,» avslutter Borander.

Mer informasjon og billettsalg kommer før helgen.

 

For spørsmål ta kontakt med daglig leder:
Carl Gustav Borander, tlf: 938 83 643

 

Annonse fra Toppserien: