Før Oslo vest-derbyet

Kom og støtt oss borte mot Røa på søndag

Iselin Sandnes Olsen har vært i god form denne våren. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Sist oppdatert: 05. mai 2022 Skrevet av: Thomas Nordeng

 

På søndag blir det Oslo vest-derby på Røabanen. Sist vi spilte der vant vi 3-1, sikret plassen og sendte Røa ned til 1. divisjon. De trengte kun én sesong der før de i år er tilbake i det gjeveste selskapet. Kampene mot Røa er alltid tøffe, det betyr litt ekstra å vise hvem som er storesøster på Oslo vest. Men vi trives godt på Røabanen, og på de tre siste møtene har vi tre seire. Faktisk er Røa det laget vi har best tak på i Toppserien.

Røa
Siden sist vi møttes i tellende seriekamp har det naturlig nok skjedd litt hos våre naboer. Allikevel er det noe som aldri forandres. For Geir Nordby er fortsatt trener i klubben. 25 år og over 600 kamper som hovedtrener for Røa er imponerende og helt unikt. Nordby er en attraksjon i seg selv på sidelinjen og det er gøy å ha en slik trener tilbake i Toppserien.

Det siste tiåret har Røa gått fra å kjempe om gullmedaljer og spill i Champions League til å kjempe mot nedrykk og nå bygge nytt lag. Dynamitten i Dynamite Girls mangler det gode gamle kruttet. På syv kamper står laget med ett poeng i år. Tre scorede mål og 16 i mot. Allikevel overrasket de mange ved å ta det ene poenget borte mot LSK Kvinner.

Mot Stabæk sist holdt keeper Hildegunn Sævik de inne i kampen lenge med noen strålende redninger og ble belønnet med plass på rundens lag. På siste spark på ballen trodde Røa de hadde utlignet til 1-1, men dommer vinket for offside og Stabæk kunne juble for seier.

Det blir et hyggelig gjensyn med Lyn-jenta Christina Osnes-Ringen som gikk til Røa i vinter. Der har hun fått godt med spilletid og det gleder oss at hun fortsetter utviklingen sin. Mot venninner og gamle lagvenninner på søndag håper vi hun ikke nyter øyeblikket for mye.

Kjøp billett til kampen her

Lyn
Sist søndag viste vi alle at vi kan slå hvem som helst da vi vant 1-0 borte mot Rosenborg. Etter at vi har hatt mye marginer i mot i de første kampene, så fikk vi litt tilbake nå. Målet til Kamilla Melgård var mye mer enn et mål. For spillet frem til målet er en nytelse å se på. 18 pasninger førte til at Melgård fikk rom nok til å sette ballen i RBK-målet.

Etter seieren mot Rosenborg er vi fortsatt ubeseiret på bortebane i år. 2-2-0. Det lover godt når vi tar den korte turen til Røa på søndag og møter et lag som i likhet med oss fortsatt har tilgode å ta poeng på hjemmebane.For oss mister Kamilla Melgård kampen, da hun spiller J17-EM med Norge.

Det er flere som banker på døren for mer spilletid i Toppserien. På mandag spilte rekruttlaget, med flere a-lagsspillere, mot Høybråten/Stovner og vant hele 7-0. Der scoret blant annet Monica Nedgård Isaksen fire mål, mens Mathea Berg-Solemdal og Una Søyland scoret ett hver. Lyn sitt siste mål ble scoret av Hanna Vik-Simonsen.

Hvordan følge kampen
Søndagens kamp går nesten i vår egen bakgård. Vi håper at Røabanen blir godt besøkt av Lyn-supportere, for vi trenger deres støtte i en kamp som kommer til å bli tett. Billett til kampen kan kjøpes her.

Kampen streames som vanlig på Direktesport.

Røa – Lyn, søndag kl. 15.00 på Røabanen.

Vi mimrer tilbake til da vi slo dem i 2020: