FØR KAMPEN MOT LSK KVINNER

 

En svært spennende runde står for tur. For før runden er det hele tre lag på samme poengsum; LSK Kvinner, Lyn og Stabæk. Det er kun målforskjellen som skiller lagene og LSK Kvinner innehar 4. plassen med to mål bedre enn oss. Nå møter vi nettopp LSK Kvinner på søndag og NRK har valgt ut kampen som TV-kamp. Hvem befinner seg på 4. plassen når vi runder halvspilt serie etter denne runden?

LSK Kvinner
La det ikke være noen tvil, hjemmelaget er favoritter tross en trøblete måned. I serien har ikke kanarifuglene vunnet siden de møtte oss sist, 18. april på Grorud. Den gang var de også svært heldige som i det hele tatt fikk med seg poeng. 1-3 endte det da, etter to overtidsscoringer for de gule og sorte.

Offensivt har det ikke klaffet helt for de i år og står med ett mål på de fire siste kampene i serien. Men i cupen i midtuken løsnet det virkelig. 2. divisjonsklubben Tynset fikk gjennomgå og LSK Kvinner ga seg ikke før det stod 0-12 på måltavlen. Her kom blant annet tidligere Lyn-spiller Laura Gashi på scoringslisten. Laget fra Romerike hadde altså ingen problemer med å gå videre til neste runde. Men det som gledet minst like mye, var at Camilla Linberg var tilbake på banen. Vår toppscorer i 2020-sesongen har vært ute siden i høst for LSK Kvinner, og fikk 20 minutter mot Tynset. Det resulterte i både mål og målgivende for driblefanten.

LSK Kvinner har slitt med skader i laget denne sesongen, og nylig ble Cecilie Fiskerstrand lagt til. Landslagskeeperen røk korsbåndet og mister resten av sesongen.

I tillegg til nevnte Gashi og Linberg, så gleder vi oss nok en gang til gjensyn med Emma Stølen Godø og Andrea Willmann.

Tipp resultatet her og vinn billetter til onsdagens hjemmekamp mot Avaldsnes

Lyn
Søndagens bortelag står med tre seire i mai, alle på bortebane. Nå sist ble det en komfortabel seier i 2. runde i NM, mens Røa og Rosenborg ble slått før det. Borteseieren mot Rosenborg viste nok en gang at dette unge Lyn-laget kan slå hvem som helst.

Julie Aune Jorde, Cathinka Friis Tandberg, Maria Fink og Monica Nedgård Isaken herjet alle i EM-kvaliken for J19-landslaget forrige uke. Alle er tilbake i storslag og gleder seg til ny Toppseriekamp. NRK var torsdag innom Kringsjå og snakket med Jorde, Tandberg og Tom Stenvoll. Se innslaget fra Kveldsnytt her.

Mathea Berg-Solemdal er med J16-landslaget på turnering og er derfor ikke aktuell på søndag.

Hvordan følge kampen
Fotball ses best fra tribunen og vi håper at vi får med støtte til LSK-hallen på søndag. Billetter kjøpes her.

Har du ikke anledning til å se kampen live, så er NRK på plass. LSK Kvinner – Lyn er rundens hovedkamp.
Sendingen starter 15.45.

LSK Kvinner – Lyn, søndag klokken 16.00 i LSK-hallen.