Før kampen mot LSK Kvinner

Sikres plassen i Toppserien på søndag? Foto: BillyBonkers

Sist oppdatert: 04. nov 2021 Skrevet av: Thomas Nordeng

 

Nok en landslagspause er over og nå skal Toppserien avgjøres. To kamper gjenstår og mye kan avgjøres allerede denne helgen. I toppen kan Sandviken bli seriemestere om de vinner mot Klepp, som igjen vil sende Klepp ned til 1. divisjon. Stabæk møter Vålerenga borte og trenger poeng for å komme seg bort fra kvalikplassen og passere oss, men med ett poenget bak så er de avhengige at Lyn avgir poeng i minst en av de to siste kampene.

LSK Kvinner
Kanarifuglene jakter bronsemedalje og ligger før runden to poeng for Vålerenga.
Kampene mellom Lyn og LSK Kvinner har de siste møtene vært tette og jevne, men de gule har alltid klart å snu det deres vei. Bortsett fra siste serierunde i fjor, da scoret Laura Gashi kampens eneste mål som sørget for Lyns første seier mot de gule og svarte noen gang.

9 av 10 kamper har LSK Kvinner vunnet, hvis man tar med cupseieren på straffer i fjor. I vårens kamp styrte LSK Kvinner store deler av førsteomgangen, men Lyn gikk til pause med 1-0-ledelse. I andreomgang kom Lyn bedre med, men da var det LSK Kvinner som scoret. Helt på tampen reduserte Anna Aahjem til 3-2 som ga ekstra spenning i sluttminuttene, men hjemmelaget tok alle poengene.

Klubben fra Romerike står med to seire på de siste tre kampene i Toppserien. I siste kamp mot Stabæk gikk Emilie Haavi ut med skade og er tvilsom til kampen.

Det blir som alltid hyggelig å få besøk av de tidligere Lyn-spillerne Camilla Linberg, Mimmi Löfwenius Veum og Andrea Wilmann, men vi håper ikke de ikke blir for komfortable på Kringsjå.

Lyn
Med tap mot både Stabæk og Kolbotn har serieavslutningen blitt mer spennende enn man hadde håpet. 1 poeng skiller ned til Stabæk på kvalikplassen, som møter Vålerenga og Avaldsnes i de to siste. Men Avaldsnes er på plassen over, kun med bedre målforskjell.

Som Tom Stenvoll sa i intervjuet med Lyn-TV tidligere denne uken, så er det kun Josefine Birkelund som er garantert ute denne kampen. Runa Lillegård og Iselin Sandnes Olsen er tvilsomme etter å ha vært ute med skader.

Hvordan se kampen?
Lyn – LSK Kvinner går søndag klokken 13.00 på Kringsjå og vi håper at Lyn-supportere kjenner sin besøkelsestid, for denne kampen er svært viktig. Billetter kjøpes her.

Kampen vises også på direktesport.no.

Velkommen til Kringsjå på søndag klokken 13.00!