FØR KAMPEN: ROSENBORG

 

Ny hjemmekamp førstekommende lørdag når Rosenborg kommer på nytt besøk til Grorud Match. Denne runden er delt i to, der kun tre av kampene går lørdag, mens de siste to kampene går i midtuken grunnet Champions Leauge-kvilifiseringen.

Vår kamp er valgt ut til hovedkamp av NRK og starter derfor 16.45.

Rosenborg BK
Trønderne jakter for alvor seriegull i år og befinner seg kun ett poeng bak Vålerenga etter 19 spilte serierunder med nøyaktig samme målforskjell. Laget kommer fra en knusende borteseier mot Stabæk på tirsdag, der de til tider lekte seg med Bærumslaget. 5-1 seier ble det til slutt på Nadderud.

RBK er det gjerrigste laget i Toppserien så langt, med kun 10 baklengsmål. Der har ni av målene kommet mot på bortebane, der de har tapt 2 og spilt én uavgjort. To av målene og et av tapene er signert oss. Da Rosenborg gjestet Grorud i slutten av juni, vant vi 2-0 etter en fantastisk laginnsats og en kjempekamp fra vår side.

I sommer har laget mistet Synne Skinnes Hansen til Bayern Leverkusen og Ina Vårhus på lån til LSK Kvinner. Inn har Cille Nilsen kommet fra Avaldsnes, samt tidligere Lyn-spiller Camilla Linberg fra Como. Camilla har allerede rukket å senke Stabæk to ganger med to mål på tre kamper. På lørdag håper vi ballkunstneren sparer på kreftene mot gamleklubben.

Kjøp billett til kampen her

Lyn
Etter sommerferien har det blitt ett poeng på to kamper i serien, samt en veldig gledelig kvartfinale-seier borte mot Åsane. Mot Stabæk forrige helg var vi nære ny seier, men klarte ikke å omsette sjansene til mål. Mot Rosenborg vet vi at vi må sette sjansene, da vi møter et godt Rosenborg-lag.

Anna Nerland Aahjem kom igjen på scoringslisten sist, hennes første for høsten, og jakter toppscorer-tittelen. Aahjem scoret begge mot Rosenborg sist, så det er ikke umulig at Steinar Lein fortsatt har mareritt om vårt hurtigtog.

Josefine Birkelund er dessverre langtidsskadet og mister resten av sesongen. Utilgjengelig er også Ida Habbestad.

Hvordan se kampen
Vi håper du tar turen til Grorud Match for å gi jentene ekstra støtte fra tribuneplass. Vi minner om at kampstart er noe senere enn normalt og har kampstart 16.45. Dørene åpner derfor 15.45. Billetter kjøpes her.

NRK er på plass med sending direkte fra Oslos østkant. Sendestart er 16.30 og vises på hovedkanalen NRK1.

Vi ønsker velkommen til Lyn – Rosenborg på Grorud Match lørdag klokken 16.45.

Se høydepunktene fra sommerens kamp mot dem: