FØR KAMPEN MOT KOLBOTN

Kampene mellom Lyn og Kolbotn er alltid tette og jevne, og det har faktisk aldri vært scoret fler enn ett mål i oppgjørene mellom lagene i en tellende kamp. I treningskampen mellom lagene i våres endte det 1-1, men i de seks møtene i Toppserien har kampene endt med ettmålsseier til et av lagene eller 0-0. Kolbotn har vunnet tre av oppgjørene, mens Lyn har vunnet et. Fjorårets kamp på Kringsjå endte 1-0 til Lyn.

Kolbotn
Lørdagens gjester tok årets første poeng hjemme mot Arna-Bjørnar sist, men ifølge Toppserien.no var det en litt heldig seier. Men seier er seier og poeng var utvilsomt viktig for Kolbotn å få med seg fra onsdagens kamp. Seire gir også selvtillit, så kanskje det var det lille som skulle til?

Før sesongen forsterket Kolbotn med blant andre fjorårets toppscorer i Rosenborg, Marit Clausen, Ingrid Kvernvolden og Vilde Birkeli fra Røa, samt Lena Soleng Hansen fra Uppsala i Sverige. Etter to korsbåndskader og to år ute fra fotballen har Kvernvollen funnet seg raskt tilrette i Kolbotn. Hun har scoret to av lagets fire mål så langt og vi har tidligere sett hva som bor i Kolbotn-spilleren.

Med kun fire mål på de første seks kampene så ligger Kolbotn nest sist før denne runden, og trenger å finne rytmen raskt for å ikke la tabellnaboene dra ifra. Det skal sies at de har hatt tøffe kamper i åpningen i likhet med Lyn, men er nok skuffet over 2-1 tapet hjemme mot Stabæk.

På papiret ser laget veldig spennende ut, men de har fortsatt ikke fått det til å fungere enda. Det håper undertegnede på at ikke skjer på lørdag heller.

Lyn
For et nervedrama de to siste kampene har vært, men så herlig det føles når det bikker riktig vei. Mot Stabæk tapte Lyn to poeng på overtid på Kringsjå, mens man misbrukte flere gode målsjanser borte mot Avaldsnes før det endelig løsnet fem minutter før full tid. Anna Palm spilte navnesøster Anna Aahjem gjennom i bakrom og sistnevnte holdt hodet kaldt og ble matchvinner.

I et tett kampprogram gjorde Tom Stenvoll flere utskiftninger fra Stabæk-kampen og ingen gjorde seg bort mot Avaldsnes. En solid bortekamp. Det var svært lovende å se Lyn-laget skape så mange store sjanser i løpet av kampen og det er bare tidsspørsmål før både Lillegård og Godø setter seg på scoringslisten. Emilie Raaum Closs fortsatte sitt fantastiske spill fra sin backposisjon og ble belønnet med å bli tatt ut på rundens lag i Toppserien.

Hvordan se kampen?
Det ventes nok en tett og jevn kamp på lørdag, så publikummet kan gi det avgjørende pushe. Derfor håper vi at du velger å se kampen fra på Kringsjå Billetter kjøper du på TicketCo (link).

Mot Stabæk var Bastionen tilstede og har varslet ny runde på lørdag. Både store og små er hjertelige velkommen til å være med å skape stemning sammen med dem. Se etter trommen og sett deg gjerne i nærheten og bli med som 12. spiller. Lyn-damene setter stor pris på det.

Har du allerede dratt på ferie eller av en eller annen grunn ikke mulighet til å se kampen live på Kringsjå, så vises kampen på direktesport.no og kan også følges i tekstformat på VG Live.

Velkommen skal du være! Kampstart er lørdag klokken 15.00.