Før kampen mot Kolbotn

Viktig bortekamp på Sofiemyr stadion

Hvem hopper høyest i duellene på lørdag? Foto: BillyBonkers

Sist oppdatert: 15. okt 2021 Skrevet av: Thomas Nordeng

 

Tre kamper gjenstår av årets sesong og det er spenning i topp og bunn. Spesielt i nedrykksstriden er det spennende før 16. serierunde spilles i helgen. Lyn har fem poeng ned til Klepp på nedrykksplass, ett poeng ned til Stabæk på kvalikplass og ligger på samme poengsum som Avaldsnes på plassen over. Lørdagens motstander befinner seg fire poeng over på en 6. plass.

Kolbotn
Kolbotn snudde 0-1 til 2-1 borte mot Klepp i forrige runde, som dermed nærmest sikret Toppserie-plassen for 2022. Hvittrøyene har variert veldig i denne sesongen og har på de siste fem kampene sluppet inn hele 15 mål. Det er over halvparten av det de har sluppet inn hele sesongen til sammen. Uvant kost for et lag som til vanlig slipper inn lite.

I vårsesongen fikk vi smake på kynismen til Kolbotn. På Kringsjå scoret de allerede etter tre minutter og forsvarte seg godt resten. Og når Lyn-laget ikke klarte å bryte ned Kolbotn, så var det ene målet nok til at alle poengene ble med gjestene hjem. Det oppgjøret er nok en av årets kjedeligste oppgjør for vår del i år, og vi håper på langt med fart og spenning på lørdag.

Fjorårets toppscorer i Toppserien, Marit Clausen, har ikke funnet målformen i Kolbotn og står med kun ett mål på 16 kamper. Ingrid Kvernvolden er lagets toppscorer så langt med fire mål, med Johanne Fridlund og Sara Iren Lindbak Hørte rett bak med 3 mål hver.

Vi forstår at det er litt ensomt ute på Oppegård og at savnet er stort etter rivalisering, men å kalle Kolbotn – Lyn for et hatoppgjør er litt spesielt (se innlegget til Kolbotn på Instagram her). For oss er det bare en helt vanlig kamp.

Lyn
Etter festhelgen sist har vi ladet batteriene og hatt en veldig god treningsuke. Mot Vålerenga sitter vi igjen med en god følelse der vi fort kunne tatt både ett og tre poeng om vi var litt mer effektive og heldige. Vi fortsetter å jobbe på og håper at uttellingen blir bedre i serieinnspurten.

Vi stiller fortsetter vår støtte til Rosa Sløyfe-aksjonen og stiller i rosa drakter på Sofiemyr også.
Det er fortsatt mulig å være med å støtte  – gi et bidrag her.

Hvordan se kampen?
Kampen spilles på Sofiemyr stadion klokken 15.00. Vi håper flest mulig tar turen og støtter opp laget i denne viktige kampen.
Billetter kan du kjøpe her.

Om du ikke tar turen til Oppegård, så vises kampen som vanlig på direktesport.no.