Før kampen mot Brann

Bortekamp mot serielederne

Sølvvinner i J19-EM, Julie Aune Jorde, gleder seg til siste del av Toppserien. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Sist oppdatert: 04. aug 2022 Skrevet av: Thomas Nordeng

 

Fire seriekamper gjenstår og først ut er Brann borte i Bergen. Hjemme på OBOS Arena Kringsjå var det en tett og jevn kamp i våres, der vi til slutt tapte 2-0 på tampen. Det er ingen tvil om at serielederne er store favoritter før søndagens kamp, men vi reiser til Bergen for å ta med oss poeng.

Brann
Serielederne tjuvstartet sesongen i går, onsdag, mot sine naboer i Arna-Bjørnar. Det endte med en 6-0 seier til Brann. Det viser muskler før resten av Toppserien starter til helgen. Brann har allerede sikret seg plass blant topp fire og er sikret plass i toppsluttspillet, men ønsker selvsagt å vinne grunnspillet slik at de kommer inn med flest poeng.

I sommer har det skjedd endringer hos Bergenserne. Alexander Straus forlot klubben og tok over den tyske storklubben Bayern München rett før sommeren. Resten av denne sesongen skal sportslig leder, Olli Harder, lede laget.

Også på spillerfronten har det skjedd litt. Toppscorer Elisabeth Terland har blitt solgt til Engelske Brighton, mens de har hentet inn Rikke Nygard fra Vålerenga og rutinerte Tameka Yallop fra West Ham.

I tillegg til serien, så er Brann fortsatt med NM, i likhet med Lyn, men de skal også ut i Champions League-kvalik litt senere denne måneden. Det blir mange kamper for Bergenserne og mye på spill.

Lyn
En lengre sommerferie har gjort godt og spillerne har kommet tilbake i god form og med ekstra tro på å fortsette den gode sesongen. Gode treninger og treningskamper har gjort at flere har meldt seg på om å få en plass mot Brann på søndag. Det gir gode valgmuligheter for trenerteamet. Storseier mot ØHIL og en god 1-0 seier mot Kolbotn i sommerens treningskamper er fine å ta med seg inn i høstsesongen.

Nå er alt fokus rettet inn mot høstens første kamp. På skadelisten finner vi Una Roaldseth Søyland, Monica Nedgård Isaksen og Miriam Vilnes Mjåseth. Josefine Birkelund er på vei tilbake sakte, men sikkert, men er tilbake på deler av treningene. Ellers er troppen skadefri og klar for Brann-kampen.

Hvordan se kampen
Kampen spilles på Stemmemyren i Bergen. Befinner du deg i Bergensområdet så håper vi at du tar turen og støtter oss.
Billetter til kampen kan kjøpes her.

For de som ikke tar turen over fjellet og ønsker å se kampen med andre Lyn-supportere, så vil vi vise kampen på storskjerm på klubbhuset. OBS! Vi gjør oppmerksom på at det bygges mye rundt i området her om dagen, deriblant på parkeringsplassen. Vi oppfordrer til å ta kollektivt eller evt. parkere på Sognsvann.

Brann – Lyn, søndag klokken 15.00 på Stemmemyren.