Før kampen mot Klepp

Joanna Aalstad Bækkelund kan få sin 100. Lyn-kamp om hun spiller mot Klepp. Foto: BillyBonkers

Sist oppdatert: 27. aug 2021 Skrevet av: Thomas Nordeng

 

At tre poeng (ett mot Sandviken og to mot Arna-Bjørnar) glapp helt på tampen av kampene mot Sandviken og Arna-Bjørnar for tre og to uker siden er fortsatt kjipt å tenke tilbake på. Denne kan hvert poeng bli avgjørende. Nå er det som nevnt to uker siden siste kamp i Toppserien og frihelgen ble brukt på en ordentlig god treningsøkt for Lyn-damene. Før morgendagens kamp er det mye på spill. Klepp borte er ingen lett oppgave og laget fra Jæren trenger sårt en seier nå.

Klepp
I Klepp har det skjedd en del siden lagene møtte hverandre i våres. Hovedtrener Nick Loftus trakk seg fra jobben 2. august og som midlertidig løsning ut 2021, har Toppspillerutvikler i Klepp, Owe Salvesen, blitt flyttet opp. Også på spillersiden har det vært et par endringer. Mille Aune har dratt til Sandviken, mens motsatt vei har Kristina Herfindal Grøndal kommet inn på lån.

Som mange spådde før sesongen har Jærbuene fått det tøft i årets sesong. Etter deres to seiere i starten mot Arna-Bjørnar og Stabæk har det blitt ni strake tap i serien. Med kun syv kamper igjen å spille, så begynner det å haste. Mot LSK Kvinner sist så det bedre ut, men gultrøyene vant til slutt 2-0. På onsdag skulle Klepp også ha spilt cupkamp mot Amazon Grimstad, men grunnet smitte i Amazon-troppen ble kampen utsatt.

Laget har sluppet inn flest mål i ligaen, hele 32 mål, og da blir det vanskelig å vinne kamper. Men på hjemmebane vet de i hvert fall hvor målet står. For foran eget publikum har de scoret syv av de åtte målene de har scoret i år. Og når de vet at Lyn på plassen over kommer på besøk så kommer de til å gi alt for å ta poeng.

I vårens møte mellom lagene endte det med 2-0 seier til Lyn. Kristin Haugstad og Joanna Aalstad Bækkelund scoret målene. På lørdag håper vi på ny seier.

Lyn
Straffespark i mot og en annullering helt på slutten mot Arna-Bjørnar, hindret store jubelscener på Kringsjå. Fem kamper uten seier har det nå blitt, men spillemessig har det til tider sett veldig bra ut. Spesielt mot Arna-Bjørnar sist var det svært gode tendenser, men det handler om å score flere mål enn motstanderen, og det har det manglet på de siste kampene.

Det har vært noen veldig gode treningsøkter de to siste ukene og det er en gjeng som er sultne på mer fotball. Det lover godt inn mot lørdagens kamp.

Josefine Birkelund er eneste spiller som er uaktuell til kampen.
Ellers er det verdt å nevne at Joanna Aalstad Bækkelund runder 100 kamper for Lyn om hun får spilletid mot Klepp.

Hvordan se kampen?
Kampen spilles på Klepp stadion med kampstart klokken 14.00. Hvis du ikke tar turen vestover, så er eneste mulighet til å se den på direktesport.no. Har du nerver nok kan du følge kampen via tekstoppdateringer på VG Live.

Grunnet arrangement på klubbhuset får vi dessverre ikke vist kampen der.

Klepp – Lyn, lørdag kl. 14.00 på Klepp stadion.