FØR KAMPEN: AVALDSNES – LYN

 

Etter en rekordlang sesongoppkjøring er vi endelig klare for seriestart. I årets første seriekamp tar vi turen til Vestlandet for å møte Avaldsnes.

Kampen streames på direktesport.no fra klokken 13.00 på lørdag.

Lyn startet sesongoppkjøringen på nytt, etter Covid-19-utbruddet, med tre treningskamper. Først ble det 1-1 mot Vålerenga, før det ble tap mot Rosenborg og LSK Kvinner. Mot fjorårets seriemester var spillet langt bedre enn sluttresultatet, som til slutt ble 0-3. Det er noen spillere i troppen som enda ikke har fått sin Toppseriedebut, så gjennom sesongen blir det spennende å se om enten Julie Aune Jorde, Cathinka Tandberg, Mari Hasselknippe, Christina Osnes-Ringen, Hedda Foslie eller Monica Isaksen får prøve seg på det høyeste nivået i landet.

Avaldsnes har også spilt tre kamper etter det ble åpnet for treningskamper. De spilte 2-2 mot Arna Bjørnar i første treningskamp, før det ble 0-0 mot Klepp og 3-2 tap mot Sandviken i generalprøven forrige helg. Avaldsnes har en del endringer fra fjorårssesongen, inn har landslagsspiller Elise Thorsnes, Andrea Norheim og Marthe Enlid kommet. I tillegg vil Katrina Gorry og Clare Polkinghorne slutte seg til kamptroppen, men er trolig ikke klare for seriestarten.

Dette sier trener Ole Johan Aas til lyndamer.no før kampen;
«Vi har en utrolig spennende stall, kanskje Toppseriens mest spennende. Gode ferdigheter og stort potensiale. Selvom vi har mistet noen nøkkelspillere fra i fjor, har vi fått inn en del erfaring. En godt sammensatt gruppe til å spille den fotballen vi ønsker».

Ett scoret og seks baklengsmål på tre kamper bekymrer ikke Aas før serieåpningen;
«Treningskampene viser at vi kan ta poeng mot hvem som helst, men vi har en liten utfordring i begge bokser. Mot LSK sist skapte vi mange sjanser, noe som er veldig betryggende. Vi vet også at vi kan være solide defensivt, det har vi bevist tidligere».

«Avaldsnes har en bra stall og er en av favorittene til å vinne Toppserien. Det er to svært ulike klubber som møtes, både geografisk og økonomisk. Om erfaring og lønninger avgjør fotballkamper, så er vi sjanseløse, men det har jeg aldri opplevd har skjedd tidligere. Vi drar til Karmøy med gode forutsetninger for å vinne kampen», avslutter Lyn-treneren.

Aftenposten og flere andre medier har tippet oss rett ned i deres tabelltips, men det er en sulten spillergruppe som er klare for seriestart etter en oppkjøring som kun skiløpere er forunt.