Foto: Thomas Nordeng / Lyn Damer

Før kampen: Åsane

Premierehelgen er her. Lørdag serieåpner vi borte mot Åsane klokken 15.00. Kampen ser du på TV2 Play.

Seriestart er her og lørdag åpner vi Toppserien 2024 i Bergen, når vi gjester Åsane Arena. Det er spenning før kampen, der alle både gleder seg og er spente til å måle seg i tellende kamper.

Kristin Holmen gleder til seriestart og tror på en jevn kamp, der vi har gode muligheter om vi spiller vårt eget spill.

– Jeg tror det blir en jevn kamp med mange kontringer og tøffe dueller. Samtidig som vi må være tålmodige med ball og i hodet, skal vi ha masse energi i presset og kontringene våre. Da skal vi ha gode muligheter, sier Holmen.

I år kan man få med seg både dame- og herrelaget på TV2 Play. Kjøp abonnement i dag og gå ikke glipp av årets Lyn-kamper.

Åsane
Åsane tok Toppserien med storm i fjor etter opprykket fra 1. divisjon, og tok posisjonen som Bergens nest beste lag, foran Arna-Bjørnar. Fire poeng over Avaldsnes på kvalik og hele ni poeng foran byrivalen fra Arna, sikret de plassen allerede før siste serierunde og holdt til en 8. plass.

Ved nyttår ble Åsane Fotball Damer og Åsane Fotball fusjonert til én klubb. Det blir spennende å se om det vil ha noe effekt på kort sikt og om de kan ta ytterligere steg i årene fremover.

I vinter har de hentet Marina Heggernes Jensen fra Fyllingsdalen og Selma Løvås fra Avaldsnes, som mistet lisensen etter endt sesong.

I tillegg har det vært trenerskifte hos de oransje. Eirik Fjeldstad ga seg etter sesongen i fjor og erstatteren ble fjorårets assistenttrener Øyvind Tjelde Haga, som tidligere trente TIL 2020.

I vinterens treningskamper har det endt slik:

  • Åsane 6-0 Fyllingsdalen
  • Røa 1-0 Åsane
  • Åsane 4-1 Arna-Bjørnar
  • Åsane 3 - 0 FK Haugesund

Kjøp billett til Åsane - Lyn her

Lyn
Endringer har det vært på Kringsjå i vinter også. På trenersiden det kommet inn en fantastisk og offensiv trio. Hovedtrener Joakim Dragsten har fått med seg assistenttrener Mariken Kleppe og toppspillerutvikler August Nyland.

Bli bedre kjent med August her

De har satt sitt preg på årets Lyn-lag, som vi alle gleder oss til å se i aksjon når alvoret starter lørdag ettermiddag.

Seriestart og snart vår - jeg gleder meg ekstremt.

— Kristin Holmen
I troppen har det kommet til flere sultne spillere i løpet av vinteren, som skal bidra til at klubben kan ta ytterligere steg sammen med resten av gjengen som allerede har vært her.

Sesongoppkjøringen har vært litt opp og ned, og bølget sammen med de tyngre treningsperiodene. I generalprøven mot LSK Kvinner forrige helg var det mye bra og en god opplevelse for gruppen. Det gir positivitet inn i serieåpningen hvor vi virkelig finner ut av hvor vi står.

Hvordan se kampen
Årets første tellende kamp spilles på Åsane Arena i Bergen. Er du i Bergens-området lørdag ettermiddag, så håper vi du tar turen innom og kler deg opp i rødt, hvitt og blått.

Hvis du befinner deg andre steder i verden, så er TV2 play det beste stedet. Der kan du følge Lyn-kampen og alle de andre kampene i Toppserien direkte.

Serieåpning; Åsane - Lyn, lørdag klokken 15.00 på Åsane Arena.
Vi gleder oss veldig til å komme i gang!