Før første kvalikkamp

Åsane kommer til Kringsjå

Cathinka Friis Tandberg og Lyn-damene er klare for å vinne årets første kamp mot et lag fra Bergen. Foto: BillyBonkers

Sist oppdatert: 16. nov 2021 Skrevet av: Thomas Nordeng

 

Det er klart for to bonuskamper i årets sesong. To viktige kvalikkamper. Vi møter Åsane til retten om å spille i Toppserien 2022.
Det første oppgjøret spilles i morgen, onsdag, klokken 13.00 på Kringsjå. Motsatt oppgjør spilles i Bergen på søndag klokken 13.00.

Åsane
Bergenserne har hatt en fantastisk sesong i 1. divisjon og avsluttet jubileumssesongen med historiens beste tabellplassering. 4. november kunne Åsane Fotball nemlig feire 50 årsjubileum og nå drømmer både dame- og herrelaget om opprykk til øverste nivå på hver sin side. Damelaget er nærmest, endte på 2. plass i 1. divisjon og skal nå ut i kvalik mot oss.

Etter en forferdelig serieåpning med 4-0-tap borte mot Hønefoss tok de seg raskt sammen og begynte å klatre. 2-2 mot suverene serievinner Røa i runde 2 var sterkt. Men våre naboer i Bærum, ØHIL, ga de kamp til døren om kvalikplassen. For i høst har Åsane spilt uavgjort mot Amazon Grimstad, tapt mot Fløya og Røa. Og i siste serierunde møttes nettopp Åsane og ØHIL. Åsane ledet 2-0, men ØHIL hentet opp ledelsen og var nære på å stjele kvalikplassen fra bergenserne som endte poenget foran.

Åsane er klart best hjemme, og sammen med Røa er de 1. divisjons beste hjemmelag med 7-2-0. 26 – 9 i målforskjell på hjemmebane mot 7 – 10 på bortebane og 4-1-4.

Se opp for lagets toppscorer, Katarina Dybvik Sunde med 10 mål.

Lyn
Etter tapet mot RBK i Trondheim så ble det klart at vi måtte ut i kvalik. Kun 5 mål skilte Lyn og Avaldsnes på tabellen, som begge endte på 12 poeng. Det har vært marginer mot stort sett hele sesongen, og også i siste serierunde holdt det ikke helt inn, selvom vi var veldig nære. De fem siste kampene har endt med ettmålstap. Men som vi har erfart godt i år, så er ikke nære godt nok til poeng. Det må endres nå.

Og nå gjelder det. Nå kommer det to kamper som avgjør om Lyn spiller i Toppserien eller i 1. divisjon neste sesong. Varsellampene har blinket en stund, men nå har alarmen virkelig begynt å ule. Disse to kampene er det viktig at alle er påskrudd og leverer prestasjoner på øverste hylle.

Selvom historien er på vår side, så er det utrolig viktig å ikke ta for lett på oppgaven. For det har faktisk aldri skjedd før at et 1. divisjonslag har vunnet en opprykkskvalik, men Åsane er gode nok til å vinne om Lyn ikke spiller på sitt beste.

Julie Aune Jorde er tilbake fra suspensjon sist og troppen er klare for den første av to viktige kamper. Josefine Birkelund er eneste som er garantert ute.

Hvordan se kampen?
Siden flomlysene på Kringsjå kunstgress ikke er godkjente til å spille toppfotball med, så er kampstart satt til 13.00. Det er veldig leit, da vi hadde ønsket oss full tribune i den første kvalikkampen mot Åsane. Selvom vi vet det blir vanskelig for mange å ta turen, så håper vi fortsatt at de som har mulighet tar turen. Det er gratis inngang og ingen billett trengs å hentes ut.

Kampen vises på direktesport.no.

Vi ønsker velkommen til Lyn – Åsane, onsdag klokken 13.00 på Kringsjå kunstgress.