Før cupkampen mot KFUM

Onsdag starter vi på årets cupeventyr når vi gjester KFUM i 2. runde. Her får du siste nytt og billettinfo.

Foto: Bildbyrån / Marius Simensen

Årets Norgesmesterskap er godt i gang, men det er først i 2. runde lagene fra Toppserien kommer inn. Etter å ha blitt sendt hit og dit i de første rundene de siste årene, er vi svært glade for å kunne møte et Oslo-lag for å kunne være med og skape en ramme lokalt.

KFUM
I år er vi satt opp borte mot KFUM og skal derfor besøke Ekeberg og KFUM-Arena førstkommende onsdag. Aldri før har vi møtt KFUM på a-lagsnivå, men rekruttlaget vårt var i samme avdeling som de i både 2022 og 2023.

KFUM rykket opp fra fra 3. divisjon i 2021, der det kun ble spilt en halv sesong grunnet Covid. Det stoppet ikke klubben fra Ekeberg, som vant alle ti kampene. I opprykkskvalifiseringen fortsatte de deres gode sesong og vant tre av tre kamper og sikret med det opprykk til 2. divisjon.

Der har de også vært siden, og har etablert seg raskt som et lag i toppen. I deres to første sesongene har det endt på en god 3. plass, selv om det var langt opp til opprykksplassene.

I år har de også startet sesongen bra og ligger på en 2. plass etter syv spilte kamper, kun to poeng bak Molde. I helgen gikk de på en smell mot nettopp Molde, da de tapte 3-0 i rosenes by.

Lagets trener er Jesper Eek, som kom inn som assistrenttrener fra ØHIL-systemet før 2022-sesongen. Allerede før seriestart det året ble han forfremmet, da daværende hovedtrener, Simen Føyen, fikk jobb i NFF Oslo.

Onsdagens vertskap har i likhet med oss et ungt lag og i troppen deres finner vi flere tidligere Lyn-spillere. Ingeborg Stenvold og Ellen Yingli Jørstad Sulebak spilte begge for Lyn 2 i fjor, der Ellen gikk til Frigg på høstsesongen. Dessverre for den skadeplagede keeperen er hun nok en gang ute med skade og mister kampen mot oss. Ingeborg derimot får vi nok se på motsatt banehalvdel, for hun har levert godt etter overgangen til KFUM i vinter. I tillegg til disse to finner vi også Ebba Lund Andersen som har tre år i vår utviklingsavdeling, samt Kristin Yemsrach Marøy vært trener i ungdomsavdelingen i klubben.

KFUM tok seg videre til 2. runde ved å slå Grei 2-1 på Grei kunstgress i mai.

Lørdag 8. juni er det byderby mot Vålerenga på Kringsjå

Lyn
Mens 2. divisjon hadde full runde denne helgen, så var det spillefri i Toppserien. Etter en intens periode var det godt med en rolig frihelg. Nå kommer spillere og trenere tilbake med mer energi inn i en viktig uke med to gode kamper. Først ut er altså KFUM i cupen, før Vålerenga kommer på besøk til Kringsjå lørdag. To fine Oslo-oppgjør i vente altså.

Joakim Dragsten gleder seg til cupoppgjøret mot KFUM. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN
Joakim Dragsten gleder seg til cupoppgjøret mot KFUM. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Nå er først og fremst fokuset rettet inn mot onsdagens cupoppgjør og Lyn-trener Joakim Dragsten gleder seg til å starte cupeventyret.

– Det blir spennende å møte et lag man ikke møter til vanlig og vi gleder oss til å dra i gang cupen for vår del. Veldig fint med et Oslo-oppgjør i midtuka, sier Dragsten til lyndamer.no.

Han og trenerteamet er godt forberedt på det som venter.

– Vi har fulgt med nøye på 2.div i hele år og vi har sett flere kamper av dem i årets sesong. De har gjort det bra i år, virker å ha god organisering og løpskraft i laget, og med flere spennende spillere. Vi gleder oss til kamp, fortsetter hovedtreneren.

Billettinformasjon KFUM - LYN
Onsdag inviterer KFUM cupfest og vi er invitert. KFUM-Arena har fått en overhaling i år, da herrelaget rykket opp til Eliteserien. Til denne kampen er det hovedtribunen som åpnes og alle benytter inngang 1. Lyn-supportere benytter felt 101 og 102. Kjøp eller hent ut billett her.

For alle under 20 år kan man hente ut gratisbillett fra TicketCo, mens for alle over 20 år koster det 100,-.

Med kollektivt stopper buss 74 rett ved anlegget, og med trikk 17 (Ljabru) kan du gå av på Sportsplassen, som er ca. 6-8 minutters gange unna.

Kommer du med bil er det parkering ved KFUM-hallen mot betaling, eller eventuelt ved Ekeberghallen.

Billetter til kampen kjøpes her

Vi håper du blir med til Ekeberg på onsdag og blir med på årets første cupkamp. Vi gleder oss til kamp!

Kampstart er 19.00 på KFUM-Arena.