Før byderbyet: Vålerenga

Lørdag ettermiddag er det vi skal ut i byderby når vi gjester Intility Arena. Kampen sendes på NRK1.

Foto: Kladd.no / Lars Opstad

Forrige helg fikk hele norsk fotball se hva byderbyet i Oslo betyr, da herrelagene møttes til dyst på et fullsatt Ullevaal Stadion. Rivaliseringen på damesiden er fortsatt ganske ny, men tar seg opp for hvert år som går. Det betyr mer og mer å vinne disse oppgjørene og spillerne nyter hver kamp.

På lørdag spilles det første av tre byderbyer mot Vålerenga denne sesongen. De blå er store favoritter og har statistikken med seg med hele 14 seire på 17 kamper. De to kampene vi har vunnet har smakt ekstra godt og i høst holdt vi på å sjokkere de blå i NM-semifinalen. Vi gleder oss til nytt forsøk på lørdag!

K P
6 Stabæk 5 6
7 Lyn 4 4
8 Åsane 4 2
9 Arna-Bjørnar 4 1
Vålerenga
Vertene har kommet godt i gang i årets sesong og står med full pott etter fire kamper. Så langt har de kun sluppet inn tre mål, alle fra Stabæk sin Iris Omarsdottir. Fremover i banen har de scoret soleklart mest med sine 12 mål og målfarlige Karina Sævik har kommet i gang med fire mål. Nå møter de et av de gjerrigste lagene så langt.

Til helgen blir det gjensyn med to gamle kjenninger. Iselin Sandnes Olsen spiller i feil drakt på lørdag og i en kamp som blir hennes første kamp mot gamle lagvenninner. I tillegg hentet Vålerenga Emma Stølen Godø fra LSK Kvinner i vinter, som også tidligere har vært i Lyn.

Ellers har de hentet Tuva Espås (Røa), Sædís Rún Heidarsdóttir (Stjärnan), Tove Enblom (KIF Örebro), Pia Grinde Hansen (Øvrevoll Hosle) og Tilde Lindwall (Djurgården) i vinter, samtidig som de har latt Laura Guldbjerg Pedersen (ukjent), Malin Sunde (ukjent), Runa Lillegård (ukjent), Ingibjörg Sigurdardóttir (MSV Duisburg), Guro Pettersen (Werder Bremen), Klara Sporsem (Molde) og Mari Nyhagen (Røa, lån) dra.

Miriam Vilnes Mjåseth scoret sist vi var på besøk på Intility Arena. Her mot LSK Kvinner i forrige serierunde. Foto: Kladd.no / Lars Opstad
Miriam Vilnes Mjåseth scoret sist vi var på besøk på Intility Arena. Her mot LSK Kvinner i forrige serierunde. Foto: Kladd.no / Lars Opstad

Lyn
Stemningen i hele klubben er til å ta og føle på om dagen. Vi kunne feire tre poeng og sesongen første seier mot LSK Kvinner forrige fredag, mens herrelaget tok et viktig poeng mot Vålerenga lørdag. Seieren vår betydde mye for mange, spesielt etter en god periode uten poeng.

Moralen i gruppen har vært høy hele tiden, men toppet seg virkelig i helgen og nå gleder alle seg til å fortsette. At det er erkerivalen som står på motsatt side lørdag, gjør kampen ekstra interessant og tenningsnivået litt høyere.

Flere og flere av de skadde er å se tilbake på treningsfeltet og trener mer og mer med laget. Det er godt nytt.

Hvordan se kampen
På Ullevaal Stadion forrige helg fikk man se fasit på hvorfor kamper oppleves best på stadion. Derfor håper vi selvsagt at så mange som mulig blir med oss østover lørdag ettermiddag. Billetter kjøper du her.

Er du forhindret i å ta turen til Valle Hovin, så er helgens kamp hovedkampen på NRK med sendestart 16.30 på NRK1.

Vi gleder oss til byderby og kampen om Oslo!
Vålerenga - Lyn, lørdag 27. april klokken 16.45 på Intility Arena.