Før byderbyet

Lørdag er det ny TV-kamp

Kan Julie Aune Jorde senke byrivalen på lørdag? Foto: Kladd.no / Lars Opstad

Sist oppdatert: 18. aug 2022 Skrevet av: Thomas Nordeng

 

Lørdag tar vi turen til Oslo øst for å møte byrival Vålerenga til det TV-sendte Toppserie-oppgjøret på Intility Arena.
Byderbyene lever ofte sine egne liv, for begge lag vil gjerne vinne denne kampen. Nå har det blitt nesten to år siden vi slo Vålerenga sist, det smakte svært godt. Vi tar gjerne en ny seier i helgen.

Vålerenga
Med et av Toppseriens største budsjetter, så burde det vært flere seriemesterskap på Valle Hovin enn det har blitt så langt. Som på herresiden går de alltid hardt ut og lander senere i sesongen med et stort mageplask. Økonomisk er det David mot Goliat som møtes på lørdag. Heldigvis er det ikke bare å sprøyte penger inn i en klubb og tro at det gir gullmedaljer.

På Oslos østkant har de neppe hørt om talentutvikling. I troppen deres er vel deres eneste egenutviklede spiller lånt ut. Skryt skal de allikevel ha, for på andre siden av Akerselven bruker de faktisk penger på å kjøpe ut spillere av kontrakter. Det er det ikke alle klubber i Toppserien som gjør enda, men heller venter til kontrakter går ut. Deres nyeste signering, Karina Sævik, ble visst kjøpt for et sekssifret beløp fra Avaldsnes i sommer. Det er positivt for norsk fotball.

I årets sesong ligger de som vanlig litt bak serielederen og kjemper en kamp om å gå inn i sluttspillet som nummer to. Med én kamp mindre spilt enn Rosenborg, så ligger de blå fire poeng bak trønderne.

Lyn
Mens de holder på med sine kjøpeprosjekter på Valle Hovin, så fortsetter vi å utvikle spillere og klubb videre i ro og fred her på Oslo vest. Forrige helg var 17-åringen Selma Olderheim med på benken for første gang i Toppserien.

Årets grunnspill i Toppserien går mot slutten. Etter en fantastisk vårsesong har vi spilt oss i den posisjonen at vi kan få en topp 4 plassering. Vi er inne i en litt tung periode poengmessig, to poeng på de fire siste kampene i Toppserien. Mot Arna-Bjørnar sist var det litt stang ut, men alle vet at det bor mye mer i laget.

Kjøp billetter til neste hjemmekamp

Spillerne gleder seg til byderby igjen og håper å kunne revansjere vårens tap. I vårens oppgjør fikk man tidvis merke hvor mye kampen betyr for begge lag, da det tøffe dueller og små amper steming. Det skal være litt slik i kamper som dette.

Hvordan følge kampen
Byderbyet er rundens hovedkamp i Toppserien og vises derfor direkte på NRK. Derfor går også kampen på lørdag klokken 17 og ikke som vanlig søndag klokken 15.

Vi håper selvsagt å få med oss god støtte på lørdag, for disse kampene fortjener en ordentlig god ramme.
Lyn-supportere bes benytte inngang 6/7 og vi anbefaler å kjøpe billetter på forhånd. Billetter kan kjøpes her.

Vålerenga – Lyn, lørdag klokken 17.00 på Intility Arena.