Fink langtidsskadet

Maria Fink mot ØHIL i cupen tidligere i år. Foto: Kladd.no / Lars Opstad

Sist oppdatert: 19. sep 2023 Skrevet av: Thomas Nordeng

 

I hjemmekampen mot Rosenborg for halvannen uke siden måtte Maria Fink ut med en skade etter 33 minutter. Etter de første testene trodde ikke det medisinske apparatet at det var så alvorlig, men etter MR-undersøkelse i forrige uke ble det bekreftet det alle fryktet. Maria har fått en korsbåndsskade som gjør at hun mister resten av sesongen og er ute i 9-12 måneder.

Som 17-åring ble hun kastet ut til sin debut i sluttminuttene mot Vålerenga for nesten nøyaktig to år siden, og siden 2022-sesongen har hun nærmest spilt alt. Midtstopperen har tatt store steg på kort tid og spilte seg til en fast plass på J19-landslaget som tok EM-sølv i 2022.

I år startet sesongen litt trøblete med sykdom, men hun har kommet sterkt tilbake og levert en svært god høstsesong. Det at Fink nå er ute med en langtidsskade er selvsagt et tilbakeslag for både spiller og klubb. Det er ikke lenge siden hennes gode venninne og lagvenninne, Josefine Birkelund, fikk samme skade. Vi skal ta godt vare på begge to på vei tilbake og så er vi sikre på at de kommer tilbake enda sterkere.

Lyn-familien ønsker Maria masse god bedring! Vi heier alle på deg.

Alle henvendelser rettes til adm. leder i Lyn Fotball Damer, Carl Gustav Borander:
Epost: carlgustav@lynfotball.no eller tlf. 93883643