ETTER KAMPEN: TAPTE 5-2 I SERIEÅPNINGEN MOT HARDTSATSENDE AVALDSNES

Lørdag sparket vi igang 2020-sesongen, tre og en halv måned etter vi egentlig skulle gjort det.

Kampen gikk mot et Avaldsnes-lag stappfullt av profiler med solid erfaring fra toppnivå. Lyn på sin side stilte med to toppseriedebutanter fra start i Mari Hasselknippe og Hedda Foslie. Senere i kampen fikk også Cathinka Friis Tandberg sin toppseriedebut og Kristin Haugstad sin debut for Lyn.

Kampen startet friskt og etter 16 minutter sørget Emma Godø for en noe overraskende ledelse til Lyn med en sikker avslutning fra 10 meter. Kampen åpnet seg litt mer etter dette og sjansene mot ble større og det var en fortjent utligning da Elise Thorsnes gjorde 1-1 etter 29 minutter. Uten at det var et høyt antall sjanser i favør Avaldsnes så får de 2-1 etter 43 minutters spill etter en corner. Reaksjonene var ganske tydelige og scoringen burde trolig vært annullert. I det 45 minutt er Lyn uheldige i egen boks og Avaldsnes får ta med seg et stort forsprang inn til pause.

Andreomgangen starter som den første, Lyn får et frispark 15 meter inn på Avaldsnes’ banehalvdel og Iselin Sandnes Olsen legger ballen perfekt på hodet til Trine Skjelstad Jensen som stanger ballen i hjørnet for en fortjent utligning. Omtrent 8 minutter senere blir Iselin Sandnes Olsen lagt i bakken i egen boks og bør være et soleklart frispark, dommeren vinker spillet videre og ballen blir satt i mål bak en utspilt Mari Hasselknippe. En tøft slag i ansiktet for heltente Lyn-spillere som startet andreomgangen meget bra. Til tross for at Lyn skaper en del gode sjanser den siste halvtimen er det Elise Thorsnes som får fastsette sluttresultatet til 5-2.

Førstkommende lørdag er vi klare for revansje mot Rosenborg i deres første offisielle bortekamp noensinne. Billettinformasjon kommer i morgen.

Se kampfakta og intervju med hovedtrener Ole Johan Aas og debutant Cathinka Friis Tandberg under.

Kampfakta:

Avaldsnes 5 – 2 Lyn

Startellever: Mari Hasselknippe, Emilie Bølviken, Trine Skjelstad Jensen, Joanna Bækkelund, Iselin Sandnes Olsen (Emilie Closs fra 69.), Una Roaldseth Søyland (Sofie Tunes fra 58.), Hedda Foslie (Anna Nerland Aahjem fra 58.), Anna Palm (Kristin Haugstad fra 69.), Selma Hernes (Cathinka Friis Tandberg fra 46.), Camilla Linberg, Emma Stølen Godø

16. min: 0-1 Emma Stølen Godø (Camilla Linberg)

29. min: 1-1 Elise Thorsnes

43. min: 2-1 Rasheedat Busayo Ajibade

45. min: 3-1 Ylinn Tennebø

48. min: 3-2 Trine Skjelstad Jensen (Iselin Sandnes Olsen)

56. min: 4-2 Olaug Tvedten

61. min: 5-2 Elise Thorsnes