ETTER KAMPEN: ÅRSBESTE TROSS TAP

Lørdag var serieleder og regjerende mestere LSK Kvinner på besøk på Kringsjå for å spille den femte serierunden i Toppserien.
Før kampen hadde allerede flere medier meldt om enveiskjøring for bortelaget, hvor Lyn hadde svært små sjanser til å få med seg noe. Så feil kan man ta.

For i sommervarmen i hovedstaden ble det et svært spennende oppgjør der alle poengene like fort kunne blitt igjen på Kringsjå. Lyn gikk ut med massiv selvtillit etter forrige ukes seier mot Kolbotn og sjokkerte kanarifuglene fra start. Bare i løpet av det første kvarteret hadde Camilla Linberg vært farlig frempå ved flere anledninger. Lyn forsvarte seg også svært godt i den første omgangen, og gjestene slet med å finne åpninger og skape noe som helst, selvom de overtok ballinnhavet i siste halvdel av omgangen. Men rett før pause skulle det smelle. Rundt 40 spilte minutter scorer LSK, men jubelen blir kortvarig da dommerteamet annullerer for offside. Det gir litt ekstra energi inn til hjemmelaget som stormer i angrep. Anna Palm finner først Una Søyland på kanten som går ned til dørlinjen før hun legger et pent innlegg rett på Emma Stølen Godø. Selv i press tar Godø seg god tid når hun legger ned ballen på brystet før hun vender vekk en LSK-forsvarer og setter den mellom beina på Ida Nordstrøm i LSK-målet. 1-0 til Lyn som også blir pauseresultatet.

I andreomgang forventet man at LSK skulle komme ut i 100, men det var Lyn som tok initiativet. For drøyt ti minutter ut i omgangen vinner Godø ballen høyt i banen med en strålende takling. Ballen havner hos Hedda Foslie som tar den med seg til kanten av 16-meteren før hun plasserer den pent i hjørnet bak en sjanseløs keeper. 2-0 og Hedda sitt aller første mål i Toppserien.
LSK presset mer og mer etter redusering og i det 75. minutt skulle det komme. Utleide Mimmi Löfwenius kriger ballen inn for målet der Belgiske Justine Vanhaevermaet får en enkel jobb å sette ballen i åpent mål. Rett fra avspark kløner Lyn det til og Sophie Roman Haug setter utligningen. Men de var ikke ferdig med det. Utligningen ga kanarifuglene mer luft under vingene, og fire minutter før slutt får Emilie Haavi stå akkurat passe nok alene til å kunne score gjestens tredje mål for dagen.

Lyn satt inn sluttspurten og var svært nære utligning i sluttminuttene. På overtid var høyreback Sofie Tunes svært nære. Fra drøyt 25 meter sender Sofie ballen i tverrliggeren, og på returen er Trine Skjelstad Jensen er akkurat ikke heldig nok til å få kontroll, så ballen blir klarert til hjørnespark.

Kampen ender 2-3. Resultatmessig skuffende, da man var fullt på høyde med LSK gjennom hele kampen. Spillmessig var det årsbeste og noe vi alle gleder oss til å se mer av.

Vi gratulerer Hedda med årets første toppseriemål og Ingrid Bakke med sin Lyn-debut.

Hør hva trener Ole Johan Aas hadde å si etter kampen:

Kampfakta:

Lyn 2-3 LSK Kvinner

133 tilskuere

Startellever: Kirvil Sundsfjord Odden, Sofie TunesTrine Skjelstad Jensen, Iselin Sandnes Olsen, Emilie Closs, Una Søyland, Cathinka Tandberg (Anna Aahjem fra 45. (Ingrid Bakke fra 85.)), Anna Palm (Joanna Bækkelund fra 61.), Selma Hernes (Hedda Foslie fra 45.), Camilla Linberg (Kristin Haugstad fra 68.), Emma Stølen Godø.

43. min: 1-0 Emma Stølen Godø
54. min: 2-0 Hedda Foslie
75. min: 2-1 Justine Monique Vanhaevermaet (LSK)
77. min: 2-2 Sophie Roman Haug (LSK)
86. min: 2-3 Emilie Haavi