ETTER KAMPEN: 4-1 TAP I FØRSTE HJEMMEKAMP FOR ÅRET

Etter 5-2 på Haugalandet i forrige runde var det revansjelystne Lyn-spillere som tok imot Rosenborg til Kringsjå lørdag ettermiddag.

Kampen starter forsiktig fra begge lag og det er innledningsvis en lite underholdende og sjansefattig kamp, men Rosenborg er likevel nærmest å åpne scoringsballet etter 25 minutter med et par brukbare sjanser. Lyn ser ut til å ri av stormen inn mot pause for et bra resultat etter en dårlig omgang, men 30 sekunder før pause chippes Nergård gjennom og finner Clausen på en klassisk 45-grader som banker ballen opp i nærmeste hjørne.

Hva som skjer i pausen vites ikke, men Rosenborg har fått blod på tann og etter ett minutt av andreomgang tres Marit Clausen gjennom av Cesilie Andreassen og Rosenborg går opp til 2-0. Neste scoring trenger man ikke vente lenge på, for 3 minutter senere slås det et innlegg på bakre, der rager Julie Blakstad høyest og Rosenborg går opp til 3-0. Den dårlige perioden rundt pause fullføres da Julie Blakstad kommer alene med keeper og setter enkelt inn 4-0 etter 53 minutter spilt. Fire baklengs på under 10 spilleminutter blir for mye og kampen er avgjort.

Etterhvert kommer Lyn mer inn i kampen og den siste halvtimen er det faktisk ganske jevnspilt og den største perlen av de alle får vi etter 64 minutter, da Camilla Linberg får ballen på 20 meter og smeller den helt oppe i krysset bak den gode keeperen Nøstmo. Kampen ebber ut i 4-1, der høydepunktet vel må kunne sies å være at Lyn avslutter kampen med blant annet to jenter født 2004 på midtbanen.

Vi tar med oss at vi nok en gang fikk et par debutanter. Kirvil Sundsfjord Odden fikk sin første kamp fra start for Lyn, mens Julie Aune Jorde som har vært i Lyn siden 2018 fikk sin Toppserie-debut og kom meget godt fra det. Kald og rolig med ball, solid defensivt og legger ned mange meter på den snaue halvtimen hun fikk spille.

Camilla Linberg sitt mål er nominert til rundens mål. Gå inn å stem på din favoritt her.

Kampfakta:

Lyn 1-4 Rosenborg

Startellever: Kirvil Sundsfjord Odden, Emilie Bølviken (Sofie Tunes fra 70.), Trine Skjelstad Jensen, Joanna Bækkelund (Emilie Closs fra 64.), Iselin Sandnes Olsen, Una Søyland, Hedda Foslie (Cathinka Tandberg fra 53.), Anna Palm (Julie Aune Jorde fra 64.), Selma Hernes (Kristin Haugstad fra 53.), Camilla Linberg, Emma Godø

45 min: 0-1 Marit Clausen

47 min: 0-2 Marit Clausen

51 min: 0-3 Julie Blakstad

53 min: 0-4 Julie Blakstad

64 min: 1-4 Camilla Linberg (Una Søyland)