ENDELIG LØSNET DET

Rekken med seks kamper uten seier ble endelig brutt denne helgen, da Avaldsnes ble slått på Kringsjå. For første gang siden Stabæk-kampen 26. juni scoret vi mer enn ett mål. Nå kan vi snu statistikken, for nå har vi tre kamper uten tap og legger et enormt press på Stabæk og Klepp som er på de usikre plassene bak oss.

I forrige uke ble Runa Lillegård tatt ut til U23-landslagstroppen, og lørdag viste hun seg frem fra sin beste side. Allerede etter 12 minutter ble hun spilt gjennom og spissen løp fra forsvaret, rundet keeper og satte ballen enkelt i åpent mål.

Ni minutter senere var Runa på farta igjen. Hurtigtoget fikk ballen på venstrekanten og skjærte innover. Fra kloss hold satt hun ballen mellom bena til Avaldsnes sin sisteskanse. 2-0 og et strålende start.

Etter 35 minutter var Laura Gashi veldig nære å øke ledelsen. Flotte kombinasjoner nedover høyrekanten der Palm legger 45 grader ut. Helt alene fra 11 meter får Gashi skutt, men keeper reagerer raskt og får reddet. Stor sjanse.

Etter pause jevnet kampen seg ut, men det var nye nylige landslagsklare som skulle vise seg frem. Emilie Raaum Closs tok et hjørnespark raskt og kort til Cathinka Friis Tandberg, som tok med seg ballen inn i 16-meteren og sendte ballen hardt i lengste hjørnet. Scoring foran U19-landslagssjef Hege Riise på tribunen.

20 minutter før slutt gjorde Avaldsnes’ Kristina Svandal kampen mer spennende ved å redusere til 3-1. Men selvom bortelaget presset på for flere mål, så holdt de unge Lyn-damene hodene kalde og sørget for å sikre 3-1-seieren.

Nok en veldig god kamp av Lyn-damene, men i motsetning til tidligere så løsnet det fremover. Det føles så deilig!

Styreleder Line Fiskerstrand Blekeli og jubilant Joanna Aalstad Bækkelund. Foto: Lyn

Joanna Bækkelund fikk før kampen tildelt blomster av styreleder Line Fiskerstrand Blekeli for å ha spilt 100 kamper for Lyn. De flotte blomstene er fra Damplass Blomster.