En siste innsats før sommerferien

Kan Lyn vinne sin første kamp i Arna?

Sofie Tunes og Lyn reiser fredag til Bergen og skal prøve å hente hjem 3 poeng fra gamleklubben. Foto: Lyndamer.no

Sist oppdatert: 15. jul 2021 Skrevet av: Thomas Nordeng

 

Det er tid for siste serierunde før Toppserien tar en liten sommerferie. Runde 9 har allerede tjuvstartet med LSK Kvinner – Vålerenga som endte 1-1 onsdag kveld, og torsdag kveld spilte Avaldsnes 1-1 mot Stabæk, i en kamp der begge lag aller helst skulle hatt en seier.

Lyn og Arna-Bjørnar er et oppgjør det alltid blir scoret mål i. På seks oppgjør har lørdagens hjemmelag vunnet tre, Lyn vunnet to, mens én kamp har endt uavgjort, 1-1. I fjor vant lagene hver sin hjemmekamp; 2-1 i Bergen, mens bergenserne ble knust 4-0 i Oslo. Denne helgen møtes to lag som kommer inn med to forskjellige innganger, men det ligger an til en jevn og god kamp på Arna Idrettspark.

Arna-Bjørnar
Lørdagens motstander fikk en svært tung start på sesongen med 4-1-tap mot Klepp og 5-2-tap mot LSK Kvinner i de to første rundene. Det var ikke før i runde fem bergenserne tok sitt første poeng, og det mot Sandviken. 1-1 ble det til slutt. Etter den kampen har de fått en liten opptur. For i kampen etter var de i hvert fall spillemessig bedre enn Kolbotn på Sofiemyr og burde fått med seg minst ett poeng hjem til Bergen. Men som mot Lyn kjempet Kolbotn tappert og tok alle poengene. I de to siste kampene står de med to 3-0-seiere, Avaldsnes hjemme og Stabæk borte. Ingen tvil om at de har funnet formen.

Før sesongen var det også utskiftninger i Arna-Bjørnar. Ut forsvant blant annet to viktige spillere som Teagan Micah og Pia Rijsdijk som spilte mye i fjor. Inn har Marte Bjelde Hjelmhaug, Kamilla Aabel, Miljana Ivanovic, Mia Jalkerud og Gudbjörg Gunnarsdóttir kommet. Det spørs om de to sistnevnte vil være tilgjengelig til helgen, da begge har blitt enige med klubben om å terminere kontrakten. Jalkerud scoret hat-trick mot Avaldsnes for to runder siden og er klubbens toppscorer med fire mål.

Lyn
I Lyn er stemningen god tross to strake tap, men mot Rosenborg sist viste Lyn-damene hva som bor i laget. «Alle» er enige om at hovedstadslaget hadde fortjent å fått med seg poeng fra dette oppgjøret, da de bokstavelig talt fikk Rosenborg ned i knestående etter matchen. Starter Lyn kampen på lik måte som de spilte i 2. omgang kan det bli en artig og underholdene kamp på Arna Idrettspark på lørdag.

Troppen er skadefri og Tom Stenvoll kan velge fra hele stallen. Ekstra spesielt blir det som alltid for Sofie Tunes som møter sin barndomsklubb, hvor også far jobber. Far som også er sesongkortinnehaver på Kringsjå.

Vi kan også avsløre at det kommer en veldig hyggelig nyhet i løpet av fredagen, så følg med i våre kanaler for å få det med deg.

Hvordan se kampen?
Kanskje ferierer du i Bergen denne sommeren? Da er isåfall veien kort til Arna Idrettspark. Husk å kjøp billett på forhånd.

Hvis du befinner deg i Oslo-området så er det en fin Lyn-dobbel på programmet lørdag. Først spiller herrelaget sin siste treningskamp før cupkampen neste helg, deretter vises damelagets kamp på storskjerm i klubbhuset.
Herrelaget sin kamp starter 12.00 på Kringsjå

Passer ingen av delene er direktesport.no eller VG Live tingen for deg.

Arna-Bjørnar – Lyn spilles lørdag klokken 15.00.

 

Mens vi venter på kamp kan vi nyte høydepunktene fra 4-0 seieren på Kringsjå i fjor høst.