Dragsten ny hovedtrener i Lyn

Joakim Dragsten er ansatt som ny hovedtrener for Lyn Fotball Damer og har signert en 2-årskontrakt med klubben.

For Lyn-supportere ringer det nok noen bjeller ved navnet Joakim Dragsten, for han satt nemlig på motsatt trenerbenk da herrelaget spilte kvalifisering mot Hødd for drøye tre uker siden. Nå blir han en del av Lyn-familien.

For etter to sesonger i Hødd på herresiden, blir han nå hovedtrener for Lyn i Toppserien. Tidligere i dag signerte han en avtale på to år med klubben.

Jeg er veldig fornøyd med å få denne muligheten og gleder meg til å ta fatt på oppgaven! Jeg har blitt imponert over ambisjonene klubben viser og er sikker på at det er muligheter her til å ta nye steg sammen, sier Dragsten til lyndamer.no.

Det er early bird-tilbud på sesongkort frem til nyttår, kjøp sesongkort her

Lovende trener med ambisjoner
På lørdag fyller den talentfulle treneren 34 år, men han har rukket å få seg bra med trenererfaring fra herresiden. Trønderen startet som trener i ungdomsavdelingen i Skeid, før han tok sin første trenerjobb på a-lagsnivå i Lokomotiv Oslo tilbake i 2017.

Etter ett år i Oslo-klubben gikk turen videre til Eidsvold Turn på nivå fire i Norge, der han var svært nære opprykk på første forsøk. Året etter skulle opprykket til PostNord-ligaen komme og ble en ettertraktet trener. Etter 2021-sesongen ble han hentet til Hødd, hvor han tok klubben til opprykk til OBOS-ligaen på første forsøk og ble kåret til årets unge trener.

Nå venter nye utfordringer i kvinnefotballen hvor han starter på øverste nivå. Det gleder Dragsten seg til.

– Å komme inn kvinnefotballen nå er en spennende ny utfordring som trigger meg veldig og det var enkelt å velge dette over andre tilbud i herrefotballen, sier nyervervelsen.

– Her har vi truffet blink
Det har vært mange spennende kandidater på blokken og et omfattende arbeid, men sportssjef Rohail Awan føler seg sikker på å ha truffet riktig profil.

– Vi har vært ekstremt opptatt av å få inn en riktig type profil, og her har vi truffet blink. Joakim har noen fantastiske lederegenskaper og har en kreativ tilnærming mot fotballfaget. Vi er sikre på at han kommer til å forsterke oss, og hjelpe både klubb og spillere til å ta ytterligere steg. Vi ønsker han hjertelig velkommen til Lyn-familien, sier Awan og legger til;

– Følg med for flere hyggelige nyheter de neste dagene.

Vi ønsker Joakim velkommen til Lyn og gleder oss til å starte ny epoke sammen!

Joakim Dragsten_sign_2.jpg
Joakim Dragsten gleder seg til nye utfordringer i Lyn. Foto: Lyn Damer