Disse lagene er klare for 2. runde i NM

Onsdag ble de fleste kampene i 1. runde i NM 2024 spilt og ser vi frem til å se hvem vi møter i runde 2. Dette er lagene vi kan møte.

Foto: Kladd.no / Lars Opstad

I fjor ble det en eventyrlig reise i NM, der vi til slutt tapte på målstreken i semifinalen. Det var også det lengste vi noen gang har kommet.

Nytt år og nye muligheter er det i år til å ta seg til en finale på Ullevaal Stadion. NM er allerede godt i gang, der 1. runde ferdigspilles i dag. Det blir spennende å se hvem vi møter i neste runde, der alle lagene fra Toppserien kommer inn.

Mange husker kanskje thrilleren mot ØHIL i 3. runde i fjor? Kampen endte 6-4. Foto: Kladd.no / Lars Opstad
Mange husker kanskje thrilleren mot ØHIL i 3. runde i fjor? Kampen endte 6-4. Foto: Kladd.no / Lars Opstad

De tre første rundene settes opp av NFF etter beste evne med hensyn til blant annet geografi og økonomi. I fjor startet vi cupeventyret med bortekamp i Skien mot Odd, der kampen først ble avgjort etter ekstraomganger.

I de første rundene pleier de høyest rangerte lagene å få bortekamp, slik at det blir litt ekstra stas for de mindre klubbene å få besøk fra de større. Allikevel har vi opplevd å fått lengre turer de senere årene, med blant annet bortetur til Ålesund i 2021 og til Grimstad i 2019. De siste to årene har det vært nevnte Odd i fjor og Ull/Kisa i 2022. Hvem venter i 2024?

Bortsett fra dagens to kamper mellom Steinkjer (2. div) mot Bossmo/Ytt. (3. div) og Raufoss (3. div) mot Sognal (2. div), er dette lagene som er klare for runde 2:

Toppserien: Vålerenga, Brann, Rosenborg, LSK Kvinner, Stabæk, Lyn, Arna-Bjørnar, Kolbotn, Åsane og Røa.

1. divisjon: Bodø/Glimt, AaFK Fortuna, Viking, Hønefoss, Fyllingsdalen, Tromsø IL 2020, Odd, Øvrevoll Hosle, Avaldsnes

2. divisjon: Molde, Bryne, Bjørnevatn, KFUM, Frigg, Start, Tiller, Sarpsborg 08, HamKam, Amazon Grimstad

3. divisjon: Volda

Det hadde vært stas å fått et Oslo-oppgjør i 2. runde mot Frigg eller KFUM, men tiden får vise hva forbundsstyret bestemmer seg for. Vi gleder oss uansett!