Disse er med i 2021

Også en nysignering

Runa Lillegård skal fortsette å score for Lyn i 2021. Foto: BillyBonkers

Sist oppdatert: 06. jan 2021 Skrevet av: Thomas Nordeng

 

I dag starter offisielt sesongoppkjøringen til 2021-sesongen når Tom Stenvoll leder sin første økt. Noen utskiftninger har det blitt i løpet julen, men vi er veldig glade for at store deler av troppen i fjor er med videre.

Før jul hadde Tom individuelle samtaler med damene for dele sine tanker og skaffe seg et førsteinntrykk. I løpet av julen har kontraktsforhandlinger pågått og vi er svært glade for at vi nå kan presentere hvem som er med videre.

Maja Nordahl er klar for Lyn og kommer fra Kolbotn. Foto: Lyn Damer

Før vi presenterer de som er med videre fra i fjor, så ønsker vi å presentere Tom sin første signering. Maja Nordahl kommer fra Kolbotn hvor hun har spilt de siste seks årene og fått 97 kamper. I 2020 var hun kaptein og spilte samtlige kamper for de hvite og blå. Maja er 32 år gammel og er forsvarsspiller. Tidligere har hun spilt i Grei og Liungen. Kolbotn skrev dette om henne da hun forlot klubben før jul:

«Maja har vært en kontinuitetsbærer i flere perioder i Kolbotn. Hun er en ledertype som kriget seg tilbake med en alvorlig kneskade. Har vært et solid forbilde både på og utenfor banen og klubb. Maja har en fantastisk personlighet og et menneske som klubben er glad i. Kolbotn er utrolig stolt over å ha hatt en slik spiller og menneske med oss i så mange år.»

Dette er troppen som er med videre:

Kirvil Odden Sundsfjord
Kirvil hadde en fantastisk sesong i 2020 og var fra 2. serierunde vår førstekeeper. Etter overgangen fra Røa i fjor har Kirvil fått 18 kamper. Hun scoret også på straffesparket i straffesparkkonkurransen mot LSK Kvinner i 1. runde i NM.

Karen Oline Sneve
Etter en god sesong i 2019 satt en skade Karen ut etter sesongen og helt frem til seriestart i fjor. Og med tre jevngode keepere i stallen var det ikke lett å kjempe seg inn igjen. På høstsesongen ble hun derfor leid ut til ØHIL hvor hun fikk 5 kamper i toppen av 1. divisjon. I 2021 er hun tilbake for å kjempe om keeperplassen i Lyn.

Mari Hasselknippe
En annen som skal være med å kjempe om keeperplassen er Mari. Mari stod i serieåpningen borte mot Avaldsnes i fjor, men ble deretter leid ut til Hønefoss i toppen av 1. divisjon, de hvittrøyene slet med skader. Der fikk hun seks kamper og veldig førstelagserfaring. Den unge Lyn-jenta har fått fire kamper for Lyn så langt.

Bølviken, Bækkelund, Odden og Aahjem. Foto: BillyBonkers

Joanna Aalstad Bækkelund
Kaptein Bækkelund er også med videre. I en alder av 20 har hun allerede spilt 88 a-lagskamper for Lyn og ledet det unge laget som kaptein i flere år allerede. Hun har mange u-landskamper bak seg også, blant annet 27 U19-kamper med flagget på brystet.

Iselin Sandnes Olsen
Bodø-jenta var fast i forsvarsfireren i 2020 og fikk 19 kamper. En solid stopper som også kan spille på backplass. Etter overgangen fra Grand Bodø har hun bare blitt bedre og bedre i Lyn-drakten. Mot Røa i høst ble hennes første Lyn-scoring tatt fra henne og omgjort til selvmål, men kanskje vi får hennes første mål i år?

Emilie Bølviken
«Bølla» har spilt 38 kamper i Lyn så langt og er også med videre i 2021. Hun har de to siste sesongene spilt seg til fast plass på backen. Var den eneste spilleren som fikk rødt kort for Lyn i fjor, som hun fikk for drøying av tid. Hun lever altså opp til kallenavnet.

Emilie Raaum Closs
Emilie kom til klubben før 2017-sesongen fra LSK Kvinner og har siden etablert seg på venstrebacken. 66 kamper har det blitt så langt for 21-åringen.

Christina Osnes-Ringen
Lyn-jenta venter fortsatt på a-lagsdebuten, men var på benken i flere kamper i fjor. 17-åringen kan spillere flere steder på banen, men trives best på backen. Spilt 7 kamper for J16-landslaget.

Josefine Henriette Karoline Engueleguele Birkelund
Josefine kom til Lyn fra Heming i starten av 2020 og har steget i gradene raskt. Hun fikk noen treninger med a-laget i fjor, men blir nå den tredje jenta født 2004 i a-lagstroppen. Josefine fikk 3 u-landskamper i 2020.

Sofie Tunes
Bergenseren har allerede vært i klubben i snart seks år og er kun fire kamper fra å nå 100 kamper I verdens vakreste drakt. Det skjer med stor sannsynlighet i 2021. Sofie ble flyttet fra høyreback til høyrekant i 2020 og scoret også sitt første Lyn-mål borte mot Røa. Blir det flere i 2021?

Hedda Foslie
Hedda er med videre i 2021 og skal fortsette å underholde på og utenfor banen. Ready-jenta fikk 14 kamper i fjor og scoret også et fantastisk mål hjemme mot LSK Kvinner. Se målet her.

Laura Gashi
Laura kom ble hentet fra Rosenborg i sommer og har funnet seg godt til rette på Oslo vest. 11 kamper ble det i Toppserien i fjor (2 for RBK), og trønderen avsluttet sesongen med mål i borteseieren mot LSK Kvinner.

Anna Palm
21-åringen debuterte allerede 1. oktober 2016 og har spilt 67 kamper så langt. Stort sett finner du henne på midtbanen, men har også blitt sett på backplass. I 2021 finner du henne definitivt i Lyn.

Selma Hernes
Midtbanedirigenten styrer midtbanen i Lyn også i 2021. Mange husker kanskje kanonen hennes i hjemmekampen mot Arna-Bjørnar. Et fantastisk skudd som vi håper å se flere av i årets sesong. Se målet til 20-åringen her.

Julie Aune Jorde og Cathinka Friis Tandberg er begge med videre på reisen. Foto: BillyBonkers

Julie Aune Jorde
I 2021 bør du legge merke til Julie. Det kan fort bli sesongen 16-åringen slår gjennom i Toppserien. I 2019 ble hun kåret til årets fotballtalent av NFF, TV2 og Equinor Morgendagens Helter. I fjor fikk hun debuten i Toppserien da hun fikk tre innhopp. Har U-landskamper for Norge.

Cathinka Friis Tandberg
En annen 16-åring å se opp for er Cathinka. Cathinka ble hentet fra Stabæk før fjorårets sesong og tok Toppserien med stil. Heming-jenta hadde ikke respekt for noen og klinket til fra start. Står med 15 kamper i Toppserien allerede. Kaptein på u-landslaget.

Ingrid Bakke
En større gledesspreder skal du lete lenge etter. 26-åringen kom inn som en av de «eldre» spillerne før 2020-sesongen etter en fotballpause. 9 kamper fikk midbanespilleren i fjor og vi vet alle at det bor mye fotball i henne.

Emma Stølen Godø
Midsund-jenta har tatt Lyn-karrieren med storm. Emma kom til Lyn i 2019 og har allerede spilt 26 kamper. En anvendelig spiller som har blitt brukt både på midtbanen og i angrep. I 2020 scoret henne fire mål og vi gleder oss til flere i årets sesong.

Kristin Haugstad
Angrepsspilleren signerte også før fjorårssesongen og fikk 8 kamper. På høstsesongen ble hun leid ut til sin tidligere klubb Amazon Grimstad, hvor hun scoret 6 mål på 10 kamper. I år er hun tilbake i Lyn-drakten.

Una Roaldseth Søyland
Una fikk debuten allerede tilbake i 2017 borte mot KIL/Hemne, men det var først i 2019 gjennombruddet skulle komme. Så langt spilt 33 a-lagskamper og scoret 3 mål. I 2020 ble mediene oppmerksomme på Lyn-jenta, da hun spilte i en drøy time med brudd i albuen mot Vålerenga.

Runa Lillegård
Hurtigtoget fra Alta rakk å få med seg 44 minutter med fotball i 2020. Etter et drøyt år langt skadeavbrekk var spissen tilbake med tre mål i fjor. Vi kan allerede nå advare motstandernes forsvar om at Runa er sulten på mer og vi gleder oss av og ha henne i klubben. 22 mål på 52 kamper.

Anna Nerland Aahjem
Anna sjokkerte både LSK Kvinner og NRK-kommentatorene i NM-kampen i høst, da hun satte inn 1-0 målet allerede etter 40 sekunder. Kom fra Hødd i 2019 der hun står med 25 mål på 27 kamper i 3. og 2. divisjon. I Lyn venter hun fortsatt på scoringsformen, men vi så alle en smakebit mot LSK. I 2021 tror vi det løsner for 20-åringen.

Vi er svært glade for å ha med alle disse videre!