Cathinka Friis Tandberg – signert for Lyn

Cathinka Friis Tandberg har signert for Lyn

Sist oppdatert: 04. feb 2020 Skrevet av: Trine Mollan

 

Heming-jenta signert for Lyn

15-åringen Cathinka Friis Tandberg har signert for Lyn. Cathinka er tidligere Heming- og Stabækspiller. I Stabæk har hun spilt for junior-lagene, og i 2019-sesongen spilte hun 9 kamper for Stabæk 2. Hun er også kaptein for J15-landslaget og spilte i 2019 4 kamper for landslaget.

I 2019 var Heming-jenta en av tre kandidater til Morgensdagens Helter, hvor TV2 sammen med NFF og Equinor kåret årets talent.

Cathinka er en veldig spennende spiller som kan kjennetegnes ved hennes gode frekvens og aggressivitet. Hun er en ekstremt god ballvinner og førsteforsvarer, samtidig som hun har et bra driv med ball og et godt skudd. Cathinka legger alltid hele seg i fotballen, noe som gjenspeiler seg i spillestilen hennes på banen, oppofrende og en lagspiller.

Lyn – en mulighet til å ta videre steg

Valget falt på Lyn etter en forespørsel som virket spennende. – Etter flere fine år i Stabæk, så jeg på Lyn som en mulighet til å ta steg videre med tanke på min utvikling som fotballspiller, og for å nå mine mål. I Lyn, med et ungt Toppserielag, ønsker jeg å bidra med mine kvaliteter både på og utenfor banen. Jeg har ambisjoner om å etablere meg på aldersbestemte landslag og senere A-landslag, og å spille for en stor klubb i utlandet, sier en fornøyd Tandberg.

En god og profesjonell fotballspiller

Det er veldig gøy at Cathinka har valgt Lyn som klubben som skal bidra til å videreutvikle hennes fotballferdigheter. En god og dedikert fotballspiller hvis karriere er helt i støpeskjeen, og naturlig nok skal det ta noen år før hun er helt på karrieretopp.

Samtidig er Cathinka en spiller som har gått rett inn på våre treninger og markert seg. Med en toppseriespillers fysikk, og en veldig arbeidsmoral handler det i 1.omgang nå om å bli vant med våre spillprinsipper. Vi føler oss meget trygge på at Cathinka og Lyn er god match, og gleder oss til fortsettelsen, sier Ole Johan Aas.