BYDERBYET TILBAKE PÅ ULLEVAAL STADION

 

Lørdag 3. juni barker de bitre rivalene Lyn og Vålerenga sammen på Ullevaal Stadion for første gang siden 2014. For aller første gang med kvinner i hovedrollen.

Sammen med kampsponsor OBOS har vi gleden av å invitere til byderby i Toppserien på selveste Ullevaal Stadion. For første gang skal vi spille på klubbens gamle hjemmebane, og det mot selveste byrival Vålerenga. Flere av oss vokste opp med de mange hat-oppgjørene mellom herrelagene på 2000-tallet som var jevne og nervepirrende med en fantastisk atmosfære. Når vi nå møter byrivalen på Ullevaal Stadion, 3. juni, håper vi å skape litt mer engasjement rundt kampen om Oslo.

På de 11 foregående kampene har Vålerenga endt opp med 8 av 11 seire, men på Lyn sin opprinnelige hjemmebane kan alt skje. Dette blir en kamp på tribunen, en kamp på banen, hvor Oslo vest møter Oslo øst, der alt betyr mer enn en vanlig kamp.

Billettsalget åpnes nå – kjøp billett her

Våre hjemmekamper denne våren spilles på Grorud Arctic Match grunnet baneproblemer på OBOS Arena Kringsjå. At vi nå skal spille mot Vålerenga hjemme på Oslo vest, på stadionet klubben bygget i 1926. Ullevaal Stadion har et historisk preg, noe som gjør at samtlige som har en tilknytning til Lyn, inkludert kampsponsor OBOS, ser frem til et fantastisk arrangement. Vi håper at det er mange som har lyst til å bli med oss tilbake til klubbens gamle storstue, når vi debuterer på nasjonalarenaen.

– En drøm for mange
Sist klubben hadde Ullevaal Stadion som hjemmebane var tilbake i 2009, samme år som vi hadde vår første sesong som Lyn Fotball Damer. Nå 14 år senere er det vår tur og nå går vi for å knuse vår egne publikumsrekord på drøyt 500. Denne kampen er for alle i Oslo og sammen med OBOS skal vi lage en fotballfest både på og utenfor banen.

OBOS er kampsponsor for byderbyet og er med å oppfyller drømmer

Foreløpig er det nedre del på Norsk Tipping-tribunen og nedre del i VG-svingen som er åpnet for salg. Vålerenga og deres supportere får tildelt langsiden nærmest Bama-svingen, mens Lyn-supportere får andre halvdel.

Daglig leder i Lyn Fotball Damer, Carl Gustav Borander gleder seg til, som alle andre i klubben, til å lage et ordentlig kult byderby på Ullevaal Stadion.

«Vi prøvde å få dette til allerede i 2020, men da stoppet pandemien oss og med begrensninger i 2021 ble det hele satt på vent. Når vi så terminlisten passe så perfekt som den gjorde i år, så forhørte vi oss igjen med Ullevaal Stadion AS. De var fortsatt positive, og vi fikk til en leieavtale. De åpner sesongen med Cupfinale herrer 20. mai, før herrelandslaget skal ut i EM-kvalifisering 17. juni. Å få et byderby midt inni der er helt perfekt. Dette er utvilsomt en drøm for mange av våre spillere, og en smakebit på hva som kan vente flere av dem i fremtiden. Vi håper at både Bastionen og Klanen kjenner sin besøkelsestid og er med på å lage en opplevelse for livet for Oslo sine to beste lag.» sier Borander til lyndamer.no.

Opplev Lyn Fotball Damer sitt første byderby på Ullevaal Stadion live – Kjøp billett allerede nå

På Norges nasjonalarena er det plass til godt over 25.000 tilskuere og dit sikter vi ikke denne gangen. Vårt mål er 5000 tilskuere, som vil knuse vår gamle publikumsrekord og skape et byderby i Toppserien som sent blir glemt.

Engasjementet og interessen rundt byderbyene på kvinnesiden har ikke vært like tilstedeværende som en skulle ønske. Men at man ser en økende interesse rundt kampene er det ingen tvil om. Nå skal vi sammen lage tidenes byderby på kvinnesiden – og vår generalpartner OBOS er med som kampsponsor.

VIP – arrangement
For første gang inviterer vi til VIP-arrangement på «Løkka» på Telenor Øvre-tribunen. Dette er et begrenset tilbud med i underkant av 200 tilgjengelige billetter. Her vil det bli enkel servering med alle rettigheter, også kommer det et lite opplegg vi kommer tilbake til senere. Gode priser.

Billetter til VIP, samt vanlige billetter kjøpes her.

 


Mediehenvendelser rettes til medieansvarlig Thomas Nordeng; nordeng@lyn.no / 948 19 820.

Andre henvendelser rettes til daglig leder i Lyn Fotball Damer, Carl Gustav Borander; carlgustav@lynfotball.no / 938 83 643