Bli bedre kjent med: Mia Fedøy

I dagens episode blir vi bedre kjent med rogalendingen, Mia Fedøy. Se hele episoden nederst i artikkelen.

Foto: Nicholas Noreng / Lyn Damer

Mia Fedøy er nykommer i klubben etter å ha kommet fra Klepp i vinter. Den energifulle 19-åringen forteller selv at hun har kommet godt i gruppen og trives godt i hovedstaden og på Oslo vest hos Lyn.

– Jeg kommer fra Jæren til storbyen. Du føler deg ikke så stor når du kommer midt i folkemengden i Oslo, men har gått overraskende greit, fordi du blir jo vant til det. Det går jo seg til. Det har gått bedre enn forventet egentlig, sier Fedøy om sitt nye liv i Oslo.

Med seg fra Klepp har hun skaffet seg god erfaring fra 1. divisjon og fikk 53 kamper i både serie- og cup. Men Klepp har slitt de siste årene. Klubben har i mange år fått opp mange gode spillere, som for eksempel Dagny Mellgren, Maria Thorisdottir, Tuva Hansen og Elisabeth Terland. Det er ikke mange år siden de kjempet om medaljer i Toppserien, men i fjor rykket laget ned til 2. divisjon. Det tror Mia at hun har lært mye av og vokst av det.

– De som har fulgt litt med har jo sett at det ikke har gått sykt bra. Så det er egentlig det å få de nedturene og klare å snu de om og tenke mer på det positive, mer enn det negative. Det har jeg fått ganske mye utnytte av. Jeg blir ikke så fort preget, på grunn av det.

Etter at hun kom til klubben føler hun seg veldig godt tatt i mot og setter stor pris på det.

– Sosialt har det vært overraskende bra. Jeg forventet at jeg skulle være den nye og samtidig den eneste fra Rogaland. Jeg har blitt tatt godt hånd om. Folk er veldig gode rundt meg og vært veldig gode rundt de nye, og det liker jeg veldig godt med Lyn, fortsetter 19-åringen.

Hyller Bastionen
I vinterens treningskamper har hun fått oppleve ekte supportere i Bastionen, som har stilt opp på de kaldeste dagene for å lage litt liv. Men det var først mot Rosenborg i første hjemmekamp for sesongen hun fikk smake ordentlig på livet til supportergruppen.

– Det er helt fantastisk. Du merker det med en gang. Det var ganske stille før de kom, men så hører du med en gang de kommer og det skaper så mye energi. Som spiller får du skikkelig adrenalin, sier Fedøy i intervjuet.

Se hele intervjuet i videoen under og bli bedre kjent med Sandnes-jenta.

Mia oppfordrer Lyn-supportere til å komme på hjemmekamper og støtte laget denne sesongen. Det kan du gjøre ved å kjøpe sesongkort her.