BLÅMANDAG

Ekstra tungt å skrive referat etter tap som det på lørdag, men vi gjør allikevel et forsøk. For det ville seg ikke mot sisteplassen. Man kom rett og slett aldri i gang på gresset på Nadderud stadion.

Stabæk tok styringen fra start og det meste som skjedde var på Lyns banehalvdel, uten at hjemmelaget var noe særlig farlige. Deres største mulighet kom 19 minutter ut i omgangen. Tidligere Lyn-spiller Linn Huseby avanserte inn i 16-meteren og når Emilie Raaum Closs kom litt for sent inn var det ingenting å si på at dommeren pekte på straffemerket. Vanligvis sikre Melissa Bjånesøy trappet opp for å ta straffen, men Kirvil Odden hadde allerede bestemt seg for å redde. Kirvil gikk riktig vei og slo ballen til corner. Strålende redning!

Da alle trodde omgangen skulle gå målløs så dukket Sofie Tunes opp. Mot spillets gang kommer hun seg alene mot keeper. Ballen går via keeper og i en høy bue, men spretter akkurat  der den skal for å gå i mål. Etter en svak omgang var det deilig å få med seg noe positivt fra begge bokser.

Kjøp billett til byderbyet mot Vålerenga her

Andreomgangen startet bedre for vår del og man turte å holde i ballen lengre og spille på vår egen måte. Sjansene uteble derimot og kampen ble mer en stillingskrig med tøffe dueller på banen.

Det var ikke før i det 73. minutt utligningen kom. Ut av det blå prøvde Stine Reinas seg fra drøyt 40 meter og lurer Kirvil som forventer et innlegg. Ballen stusset bortover gresset akkurat raskt nok til at vår sisteskanse ikke nådde den. 1-1 og fyr i Stabæk-laget.

Få minutter senere får Lyn en stor sjanse, men Stabæk-keeperen redder. Og da Lyn ikke setter sjansen sin, så ligger det selvsagt i luften at Stabæk skal score på sin neste. Huseby får for god til til å spille gjennom innbytter Zara Jönsson som fra skrått hold sender hjemmelaget i ledelsen 2-1.

Selvom vi trykker på de siste 10 minuttene så kommer vi aldri nærmere og taper kampen 2-1. I Bærum kaller de det vist knusing.

Knusing eller ei, alle vet at dette ikke holder og at man må reise seg allerede neste kamp. Neste kamp er forøvrig byderby mot Vålerenga på Kringsjå, som går lørdag 9. oktober. Nå som restriksjonene er avsluttet, så håper vi å fylle Kringsjå. Kjøp billett allerede nå, det gjør du her.

Vi minner om to Lyn-kamper denne uken. Allerede i kveld spiller rekruttene toppkamp i 2. divisjon klokken 20.15 mot LSK Kvinner 2 på Kringsjå. Og onsdag klokken 14.00 er det klart for kvartfinale i NM J19, da kommer Fløya på besøk til Kringsjå. Vi håper du kommer å støtter morgendagens heltinner!