AVSLUTTER MARBELLA-OPPHOLDET MED SEIER

Mens solen prøvde å titte gjennom skylaget i Marbella, så møttes lagene til Oddbjørn Sindland og John Arne Riise hverandre til treningskamp. Kampen ble spilt på La Quinta Football Centre, der temperaturen så vidt snek seg over 20 grader underveis. Varmen kombinert med spill på gress gjorde det litt tyngre for begge lag, som ga alt de hadde i 90 minutter.

Den første halvdelen av omgangen var det vi som startet best, men etterhvert ble det jevnt og tett og Avaldsnes kom mer med. Begge lag fikk noen gode muligheter til å gå opp i ledelsen sent i omgangen, men scoringene lot vente på seg. 0-0 til pause.

I tirsdagens kamp startet den høyreiste stopperen, Trine Skjelstad Jensen, på benken. Trine som har trent med oss et par uker nå, men til pause erstattet hun Miriam Vilnes Mjåseth. Sist Trine var i Lyn var det alltid farlig på offensive dødballer og det tok ikke lang tid før hun fikk bevist at hun fortsatt er en trussel for motstanderne. Det ble flere hjørnespark i går og i andreomgang var Skjelstad Jensen svært nære å score på første forsøk.

Men det var Anna Nerland Aahjem som skulle vise seg frem først. Flott spill i forkant av Julie Aune Jorde, Anna Palm og Kamilla Melgård. Melgård fikk ballen på kanten og slo et godt innlegg til en overvåken Aahjem som på litt klønete vis fikk headet ballen i mål. 1-0.

Dagens målscorere: Trine Skjelstad Jensen, Anna Nerland Aahjem og Iselin Sandnes Olsen. Foto: Lyn Damer

20 minutter senere kontret Avaldsnes og Selma Løvås og satte inn utligningen bak Sandra Rød Ask. Det skulle ikke var så lenge, for nevnte Skjelstad Jensen fikk ballen i Avaldsnes sin 16-meter og prøvde å dra seg forbi et par spillere. Da måtte Avaldsnes-forsvare bruke ulovlige midler og felte midtstopperen og lagde straffespark. Dagens kaptein, Iselin Sandnes Olsen, gikk bestemt frem og satte ballen kontrollert i mål og med det var vi i ledelsen igjen. 2-1.

Skjelstad Jensen var ikke ferdig og varselet fra tidligere i omgangen var ikke nok. Trine ruvet høyest i feltet og headet ballen kontant i mål og sikret inn en 3-1 seier i Spania.

Mye bra
Trener Oddbjørn Sindland så mye positivt fra tirsdagens kamp, spesielt i det offensive, men synes at man slapp til Avaldsnes for lett.

«Vi vinner fortjent og vi scorer noen fine mål. Jeg ser fremgang i det offensive som vi har jobbet med og det er bra. Vi slipper til Avaldsnes litt for lett til tider, men vi er på riktig vei.» sier Sindland til lyndamer.no etter kampen.

En uke på Marbella er over i dag, da vi setter kursen hjemover senere i dag. Det har vært en god uke både sportslig, men også for samholdet. En siste formiddagsøkt på et strøkent gressteppe venter i formiddag, før vi er tilbake på det ikke fullt så gode kunstgresset på Kringsjå fredag ettermiddag.

At vi avslutter oppholdet med en 3-1 seier gjør opplevelsen enda bedre, men det er fortsatt to uker igjen til seriestart som skal brukes godt hjemme i Norge.