AVANSEMENT I NMJ19 OG STERK PRESTASJON I 2.DIV!

En god blanding av toppseriespillere og rekruttspillere satte seg på flyet til Bergen torsdag formiddag, klare for å møte Gneist i J19 NM. Etter en rolig flytur og en god lunsj et steinkast unna flyplassen var vi klare for å vise jentene fra Bergen hvem Lyn virkelig er. Vi tok den oppgaven seriøst og tok virkelig tak i kampen fra start. Gneist kom ut høyt og prøvde å slå en del langt, men vi hadde stålkontroll og greide å ta ut både de lange ballene de prøvde på, og å spille av det høye presset deres. Etter hvert greide vi å spille de lavere i banen og etter 6 minutter åpner Kamilla Melgård scoringsshowet for dagen med å sette inn 0-1. Kamilla scorer også henholdsvis 0-2, 0-4 og 0-5 målet. Cathinka Tandberg får også sitt navn på scoringslisten med 0-2 målet, etterfulgt av Laura Gashi med 0-6. Monica Isaksen setter prikken over i’en og serverer oss 0-7 og 0-8. Gneist ga aldri opp og kjempet gjennom hele kampen, men vi ble for sterke for bergensjentene. Vi ønsker å takke Gneist for kampen og for et kjempeflott vertskap! Vi gleder oss til fortsettelsen og den 29.09 klokken 14.00 tar vi imot Fløya til hjemmekamp i kvartfinalen.

Ukens andre kamp var Søndag, hvor rekruttlaget dro til Kongsvinger. Denne gangen med bare to av toppseriespillerne, som hadde en etterlengtet frihelg. Vi hadde forventninger om at Kongsvinger kom til å være en god motstander og at vi måtte ta kampen. Vi starter 1. omgang ved å ha mye ball og generelt stor kontroll, men sliter med å skape det store. Deretter lykkes Kongsvinger med det høye presset sitt og greier å presse inn 1-0 etter 28.minutter spilt. Kongsvinger ledet derfor 1-0 til pause, med noen justeringer i pausen blir vi enige om hvordan vi skulle angripe 2.omg.

Hanna Vik-Simonsen setter inn 1-1 bare 3.minutter ut i 2.omgang og vi er med i kampen igjen. Deretter scorer vi både 1-2 ved Karoline Krok-Eikefjord og 1-3 etter et nydelig frispark av Selma Hernes. De to første scoringene kommer etter strålende forarbeid fra Tuva Henriksen. Etter de to målene har vi god kontroll og mye ball en periode, men Kongsvinger greier å redusere til 2-3 og får deretter ny energi. Vi blir slitne og sliter med å flytte beina på slutten og Kongsvinger får utlignet til 3-3, 5 minutter før slutt. En litt skuffet gjeng med følelsen av at vi kunne ha dratt hjem med 3 poeng. Samtidig er det viktig å ta med seg at vi hadde med kun to spillere fra toppserien, og at dette ble en fin match for rekrutt-jentene mot et lag som er forventet skal kjempe om opprykk til 1.divisjon i konkurranse med Frigg. At vi presterer slik vi gjør med et såpass ungt lag bestående primært av 04- og 05-spillere, i tillegg til Emilie Sofie og Kersti som 06-jenter, vitner om at det er mye bra på gang i utviklingsavdelingen!