ARNA-BJØRNAR BLE FOR STERKE

Lørdag var det klart for siste serierunde før sommerferien i Toppserien. Lyn hadde tatt turen til Bergen og Arna for å møte Arna-Bjørnar. Statistikken var ikke på Lyn sin side før kampen, Lyn har nemlig ikke vunnet på Arna Idrettspark på seks forsøk. Den statistikken ble heller ikke noe bedre etter lørdag.

For gjestene kom best i gang og fikk straffe allerede ti minutters spill. Heldigvis har vi en av ligaens beste keepere, som reddet straffeforsøket, men i denne situasjonen også ganske heldig. For på returen bankes ballen til side for mål. Kandidat til årets største bom?

Deretter er det Lyn som får et lite overtak på spillet. Ved et par anledninger rulles det opp til et par gode muligheter, men ingen av skuddene treffer ordentlig. Nærmest var Sofie Tunes som nesten fikk lobbet ballen i lengste hjørne, men keeper fikk akkurat reddet den.

Men som mot Rosenborg sist er det motstanderne som skal score først. Arna-Bjørnars Mia Jalkerud får ballen inni 16-meteren og får litt for enkelt skutt og sender den bak Kirvil.

Etter pause går Lyn hardt ut for utligning og det går bare seks minutter før det blir uttelling. Laura Gashi trer en flott ball gjennom til Aahjem som skulder mot skulder kjemper mot en AB-forsvarer. Sistnevnte blir presset så hardt så forsøket på å tuppe ballen bort havner i egen mål og lagene er likt igjen. Pent spill fra Lyn.

Kampen vipper lenge frem og tilbake, men det er hjemmelaget som er farligst foran boksen. Etter rundt 60 spilte minutter får Jalkerud nok en kjempesjanse, men denne gangen redder Kirvil mesterlig. Dessverre klarer ikke sisteskansen å gjøre noe med skuddet fra Miljana Ivanovic fem minutter senere. Igjen er det alt for enkelt for hjemmelaget når Ivanovic får all tid i verden til å plassere skuddet bak Kirvil. 10 minutter før slutt punkterte Tora Ose kampen da hun headet inn 3-1. Helt på tampen får Anna Aahjem en stor sjanse, men AB-keeperen kommer akkurat tidsnok til å slå ballen ut til hjørnespark. Dermed endte det 3-1 til Arna-Bjørnar.

En relativt jevnspilt kamp, men det var Arna-Bjørnar som skapte de største sjansene og til slutt vant fortjent. Tre enkle baklengsmål blir det sjeldent poeng av. Nå tar vi en liten sommerferie før vi kommer tilbake med ny giv og klar for å kjempe om nye poeng i høstsesongen.