Argentinsk landslagsspiss klar for Lyn

Bienvenida Mariana!

Mariana Larroquette, sjåfør fra Private Driver og Ole Johan Aas. Foto: Lyndamer.no

Sist oppdatert: 16. aug 2020 Skrevet av: Thomas Nordeng

 

Mariana Larroquette ble fredag hentet på Gardermoen på ekte Oslo vest stil. I ankomsthallen ventet Private Driver sammen med trener Ole Johan Aas, sportslig leder Jan Henrik Øydne og keepertrener Joaquin de Dominicis.

Mariana, som fyller 28 år i oktober, er angrepsspiller og kommer fra den Argentinske klubben UAI Urquiza (Club Deportivo UAI Urquiza), hvor hun har spilt de siste tre sesongene. Spissen er født i Ituzaingo, Buenos Aires i Argentina og skal nå fortsette karrieren på Oslo vest.

CV’en til Mariana er lang og imponerende. Som 16-åring startet hun proffkarrieren i den kjente Argentinske klubben River Plate og representerte landet sitt i U20-VM i 2008 og i 2012. Og etter det har hun vært fast i seniortroppen til Argentina. I 2014 og 2018 spilte hun Copa América Femenina hvor hun bidro til at de fikk 4. og 3. plass i turneringen. I løpet av tre siste sesongene har hun scoret rundt hele 100 mål! I siste sesong scoret henne 25 og ble toppscorer.

Men det er ikke bare i landslagstrøyen 27-åringen har imponert. For hun har vunnet serien tre ganger med River Plate, én gang i den Chilenske klubben Universidad de Chile og to ganger me UAI Urquiza, sist i 2018/19-sesongen. I siste sesong scoret henne 25 mål og ble toppscorer.

Avtalen kom på plass gjennom et tett og godt samarbeid med Barcelona som kjente til Mariana og at hun kunne være aktuell for Lyn. Derfra har veien vært litt knotete, siden det har vært minimalt med fly ut fra Argentina og det har vært vanskelig å vite når hun kunne ankomme Norge. Kontrakten til Mariana strekker seg foreløpig ut desember og er en fin forsterkning i en posisjon der både Runa Lillegård, Jenny Røsholm Olsen og Monica Nedgård Isaksen er ute med skader.

Private Driver sponset henting av nysigneringen Mariana med bil og sjåfør i førsteklasse. Mariana, Joaquin og Ole Johan. Foto: Lyndamer.no

Mariana ankom Oslo fredag og må i 10 dagers karantene, noe som betyr at hun muligens mister kampen mot Røa, men at hun kan bli klar til byderbyet mot Vålerenga 26.8 hvis alt går etter planen, og trenerne finner det aktuelt å ha henne med.

Skal du ut på reise eller bare har lyst til å oppgradere fra taxi eller Uber? Test ut Private Driver for en unik og koronafri opplevelse. Til og med egen app.

Dette er ikke første gangen klubben har sett til Argentina. For det er verdt å nevne at Enrique Ortiz, Matias Almeyda, Turu Flores og Lucas Pratto var innom Lyn i Tippeligaen på midten av 2000-tallet, i tillegg er vår keepertrener, Joaquin, argentinsk.

Vi må rette en stor takk til Private Driver som stilte opp på kort varsel og sørget for at Mariana kom seg trygt til sin nye leilighet.
En minst like stor takk til Lyns Eldre som har gjort denne overgangen mulig og har hjulpet enormt med at vi har funnet leilighet til Argentineren.

Vi gleder oss til å få Mariana på feltet og kunne bli bedre kjent med henne. Bienvenida a Norvega!

Se noen av hennes mål under.