ÅRETS TRE FØRSTE POENG

Sist Lyn tapte på Kringsjå i en tellende kamp var 30. august 2020, mot nettopp lørdagens motstander Klepp. Den gang vant Klepp 1-3. Etter det har det blitt fire hjemmeseire, og i går kom den femte strake. Lyn-damene har gjort Kringsjå til et lite fort.

Det er sjeldent feil når Kringsjå bader i sol og det ble det ikke denne lørdags ettermiddagen heller. For Lyn var i motsetning til Klepp påskrudd fra start og det tok kun to minutter før Emma Stølen Godø stusset Kristin Haugstad gjennom. Haugstad bruker et ekstra touch og kommer seg forbi sisteskansen til Klepp, og setter ballen enkelt i mål. 1-0 og en fantastisk start!

Lyn var det beste laget før pause og hadde noen fine muligheter til å både doble og tredoble, men det var ikke før i det 38. minutt mål nummer to skulle sitte. Etter et hjørnespark, så holder Lyn trykket oppe og Joanna Aalstad Bækkelund blir liggende oppe. Når Bækkelund i tillegg får stå helt alene på bakre, da skjønner man at man er i trøbbel. For Julie Aune Jorde slår en nydelig ball fra dypt i banen og finner Joanna mesterlig. Stopperen styrer headingen i en nydelig bue over Klepp-keeperen som bare blir stående å se på at ballen går i mål. 2-0 og en fin ledelse inn til pause.

Etter pause kjempet Klepp seg mer inn i kampen. Omgangen ble en fight og finspillet uteble i store deler av omgangen. Lyn forsvarte seg godt og Klepp skapte ikke veldig mye. Det var først helt på tampen Klepp hadde en heading i tverrliggeren, men det ble med det.

Lyn var heller ikke helt ufarlige i 2. omgang, og innbytterne Anna Aahjem og debutant Kamilla Melgård, hadde begge to gode muligheter. Først stoppet Klepp-keeperen et hardt Aahjem-skudd fra skrått hold og like etterpå var det bare en liten offside som hindret 15-årige Melgård til å score i debuten. På et frispark går ballen gjennom hele feltet til en Melgård som scorer, men linjedommeren kom opp med flagget.

Det endte 2-0 og en flott innsats fra Lyn-damene. Årets første seier og poeng gjør at man hopper bra oppover tabellen og ligger nå på en 6. plass.

I tillegg til Kamilla Melgård (førdt 2005), fikk også Christina Osnes-Ringen (født 2003) sin a-lagsdebut. Vi gratulerer begge to med debut og gleder oss til å se mer av dem fremover!