Årets første seier

Bildet sier mer enn tusen ord. Fredag kveld var det et gledesrus over Kringsjå etter at LSK Kvinner ble slått 1-0 på Kringsjå.

Foto: Kladd.no / Lars Opstad

Fredag kveld tjuvstartet Lyn og LSK Kvinner runde 4 i Toppserien. Gjestene kom som klare favoritter og med seks poeng i sekken fra de tre første kampene. Men hjemme på Kringsjå skal ingen få det lett denne sesongen, og det skulle LSK Kvinner få merke på kroppen fredag.

I generalprøven endte det målløst etter et jevnt oppgjør før seriestart. I går var det et bortelag som tydelig hadde gjort hjemmeleksen og som tok initiativet fra start. Den første halvtimen var det ingen av lagene som klarte å true noe særlig, men i det siste kvarteret av omgangen kom dagens tre første store muligheter. De var det bortelaget som stod for.

Den første sjansen var et godt innlegg som ble slått mellom Kirvil Odden Sundsfjord og forsvaret og fra dypet kom LSK-spiller Amanda Harr skliende, men avslutningen holdt ikke nivået til innlegget og ble klarert. Fra motsatt side kom et nytt innlegg like etter på, der Ásdís Halldórsdóttir fikk vendt opp og skutt, men ballen gikk like over mål.

Den største muligheten deres kom like før pause. Et skudd fra kloss hold ble reddet av Odden Sundsfjord, men måtte da slå den videre. På bakre bommer Lyn-forsvaret på klareringen, men reddes av en god blokkering av returen. Dermed målløst til pause.

Foto: Kladd.no / Lars Opstad
Foto: Kladd.no / Lars Opstad

Intens andreomgang
Andreomgang startet med et lite press fra LSK Kvinner og vi ble liggende lave. Men der vi har slitt med uttellingen så langt i sesongen, skulle Jenny Røsholm Olsen vise at vi er skumle fremover også. For LSK Kvinner hadde full kontroll på ballen på midtbanen, men så kom en slurvete pasning bakover i banen, der Lyn-spissen snappet den opp, tok med seg ballen et par meter, før hun fyrte av med venstrebenet. I en nydelig bue over landslagskeeper Cecilie Fiskerstrand gikk ballen i mål og til stor jubel gikk Lyn opp i ledelsen. For noen scener på Kringsjå!

Med en halvtime igjen å spille, så visste vi godt hva som skulle komme. Men som vi så mot Brann sist, så er moralen i dette Lyn-laget så godt som det kan bli. Alle kjempet for hverandre og løp til krampen tok dem. Et frustrert LSK Kvinner-lag slet med å spille seg til sjanser og gikk for boksspill mot slutten.

Det fungerte dårlig, da kampens gigant, Trine Skjelstad Jensen, vant alt av dueller i egen boks. De gule kortene haglet mot slutten til begge lag og benker, og med hele seks minutter tillagt tid ble det noen nervepirrende sluttminutter.

Men Lyn stod godt og spilte med hjerte utenpå drakten og dro i land årets første seier. Det var det ikke vanskelig å se betydde mye for både spillere og trenere, som stormet ut på banen ved kampslutt for å feire. Ny stor laginnsats som virkelig gir ekstra krefter til alle i og rundt klubben.

– Det er veldig gøy å bidra til at vi tar tre poeng
Målscorer Jenny Røsholm Olsen innrømmer at det var en tøff kamp mot et tøft LSK Kvinner-lag, men synes var er ekstra deilig å vinne.

– Det var en slitsom kamp. LSK er et tøft lag, det viser de i dag. Jeg føler de kanskje har litt mer kontroll på kampen enn det vi klarer å ha, så vi blir liggende mye lavt og får ikke helt etablert spillet vårt på deres banehalvdel. Det synes jeg oppsummerer kampen ganske mye, men samtidig kriger vi masse og tar med oss tre poeng. Vi har en sjanse og scorer ett mål, men det er vel ingenting som er bedre enn det, sier en meget glad Røsholm Olsen etter kamp. Se hele intervjuet lengre ned.

To fornøyde trenere, Joakim Dragsten og August Nyland. Foto: Kladd.no / Lars Opstad
To fornøyde trenere, Joakim Dragsten og August Nyland. Foto: Kladd.no / Lars Opstad

En annen som var glad etter kampen var Joakim Dragsten. Dette var årets første seier, men også hans første seier som Lyn-trener, og det er en viktig milepæl. Han er enig med Jenny om at vi vinner på en dag der vi ikke helt er der vi skal være offensivt, men skryter veldig av det defensive og innsatsen som ble lagt ned av spillerne.

– Selv om det ikke er den beste prestasjonen av oss offensivt i dag, så er det en kjempe prestasjon defensivt og det handler om å stå løpet ut i slike tøffe kamper som det her. Vi vet jo fra da terminlisten at dette kom til å bli en tøff serieåpning for oss, og da er det klart at i tette kamper, som den her og mot Brann sist og for så vidt Rosenborg før det, så er det en ting som betyr noe og det er å stå løpet og ha en jevn fotballkamp der vi har sjansen til å ta tre poeng. Det klarer vi virkelig i dag og det legges ned så mange meter og dueller og blod, svette og tårer så det er fullt fortjent at vi får tre poeng, sier Dragsten. Se hele praten med Joakim lengre ned.

Vi gratulerer også Selma Hernes med sin kamp nummer 100 i Lyn og Mia Fedøy med sin første i Lyn-drakten. Nå ønsker vi gutta masse lykke til i deres byderby mot Vålerenga i kveld, før vi skal ut i byderby på Intility neste helg.

Se sammendrag og intervjuer her: